Oma blogiluettelo

perjantai 6. marraskuuta 2009

DX taajuudella häiriköinti


On keskiviikko aamu, kello on 03.00 utc ja XR0Y on 10120.0 vihjeen mukaan, asema on tietysti vielä kuulumattomissa dipolilla. Pileupissa kuuluu, eteläisen ja kaakoisen EU n asemat sitä kutsuvan. Nyt peukut pystyyn että aamupäivän tuossa jauhaisi yhteyksiä, niin kelipiikki nostaisi täälläkin luettavaksi. Ensin pitää vain käydä heti aamusta Kouvolassa ostoksilla. Ja siellähän se oli edelleen, ja nousi luettavaksi täälläkin, ei vaan riittänyt dipolin potku.

Toivottavasti on torstaina tarjontaa uudestaan. Se päivä oli ja meni timpurin apulaisena, tuolla tuulessa ja pienessä pakkasessa, portaat on saatu hyvälle alulle vain kaiteet vielä puuttuu.
Se toistaiseksi ainoa yhteys sinne on heidänkin lokissaankin 40 m ssb, uusi bandi mode.

Ei muuten ole ollut qso-juhlaa täältä 5.11.2009 1251 utc päivätyssä lokissa on 30 m 3, 40 m 18, 80 m 17 ja 160 m 1 yhteys, tosin ne tiedossa olleet ongelmat ovat sitä haitanneet. http://www.clublog.org/charts/?c=XR0Y

TX3A on rakennettu uusia antennia ja yritetty saada 160 m ja 80 m bandinpohjia alas erilaisilla ratkaisuilla. Täällä kelipiikeissä on signaali ollut hyvä, jopa dipolilla on kuulut hyvin. Ja sen huomaa kutsujien turhautumisessa ja siitä tulevista lieveilmiöistä taajuudella.
Voisin melkein sanoa, että tulee liian hyvin ja liian moneen dipoliin, joiden operaattorien pinna ei kestä tuntikausien kutsumista ja vielä useana perättäisenä päivänä, ilman yhteyttä.

100w riittää hyvin EU tasolla 80 tai 160 m bandilla taajuuden sabotointiin – jos minäkään en saa niin ei juuri nyt muutkaan.

Uudet radioamatöörimääräykset on nyt voimassa. http://www.ficora.fi/attachments/suomiry/5l24wvOs4/Viestintavirasto_6H2009M.pdf

HF-workijan kannalta on ehkä isoin muutos ja myönteiseen suuntaan on välin 7100 –7200 tehon nosto. Saamani käsityksen mukaan, näissä määräysasioissa on Michael, OH2AUE ollut pääpäsmärinä Liiton puolelta, siitä kiitos hänelle. Olisin toivonut että tuossa Eurojen liikuttelussa olisi Liitto myös onnistuttu, lähinnä kohteet valittu toisin ja kestävin perustein.

Linkkiä

Katso kaikki Google-tietosi yhdestä näkymästä – Tietokone
http://www.tietokone.fi/uutiset/katso_kaikki_google_tietosi_yhdesta_nakymasta

Ravintolat raivostuivat juoksuasiakkaisiin Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/yrittaja/2009/11/05/ravintolat-raivostuivat-juoksuasiakkaisiin/200923289/137

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: