Oma blogiluettelo

sunnuntai 8. marraskuuta 2009

TX3A punaisen maton jo levitin 24896 - ei ollut tarpeeksi hyvä tarjous




SFI ja R-indeksi vähän nousseet ja TX3A ja XR0Y ovat olleet tarjolla, 15, 12 ja 10 m bandeilla, mutta ei mitään juhlaa täältä sinne ole ollut, ainakin ajat olleet sellaiset ja pohjoisnavan yli keliin ei pilkut riittäneet. Usein siinä ennen puoltayötä on 15 m keliä ollut sinne XR0Y suuntaan, tosin en oikein uskonutkaan että sitä näillä lukemilla Nyt taas tuon A-indeksi vähäinenkin nousu iskee keliä tehokkaasti alas, ainakin tuolla navanyli reitillä.

TX3A on 24896, ei kuulu edes japanilaisia, joita se vihjeiden mukaan workkii, no kello on vasta 04.46 utc, ei kelipiikki sinne vielä ole. Olisi nyt muutan tunnin tuolla bandilla, niin näkisi miten A-indeksi nousu tuohon suuntaan vaikuttaa, suoralla hypyllä ollaan jo niin kaukana aurora vyöhykkeestä Me täällä ollaan paljon lähempänä, auroran iskua, mutta sekin riittää tappamaan hf-kelit meiltä. Muutaman kutsuvan UA0-aseman kuulen upissa kutsumassa, samoin kutsuvan UA6 merkin osia kuulen. Punaista mattoa jo täällä levitin TX3A signaalille, linukka oli jo lämmin, vaan ei kuulunut mitään, asema meni qrt. Dimitri RA1OD sen vahvisti talkillaan, kun OH5RBI käyttäjiä ollaan. Hänen qth on suunnilleen samalla pohjois-etelä suunnan leveysasteella kuin meikäläinen, vain paljon idemmässä.

QRZ.COM Callsign RA1OD
http://www.qrz.com/db/RA1OD

TX3A porukka rakentelee edelleen uusia antennia 160 ja 80 m bandeille, EU suuntaan rakennettu 300 m kuuntelu lanka ei toiminut toivotulla tavalla, joten NA suuntaan oleva tupla deltaluuppi rakennetaan myös EU suuntaan.

Onneksi toiselta laidalla ja toiselta ääripään hf-bandilla oli jotain saatu aikaan OH1LQ vihje 1827.7 XR0Y, uskoisin että tämä oli merkkinä, tuli workittua.

Space Weather Now.
http://www.swpc.noaa.gov/SWN/

Linkki

Pari vuotta ollaan nyt kaakeliuunissa puita poltettu ja nyt lista puista jotka eniten räiskyvät poltettaessa on valmis, ei ollut muuta yllätystä kuin tuo haapa. Kärjessä on kuusi, seuraavaksi mänty, jopa haapa poksahtelee harvakseltaan, joten uunin lasiluukku on tarpeen jos näitä sekapuita polttelee. Ei tuolla kesäsaunassa niin ole tullut palamista seurattua. Tuli vaan 5-6 vuotta sitten tehtyä liian pitkiksi puut, tähän nykyiseen palotilaan. Ei sattunut PTS siltä osin olevan kohdalleen, kesäsaunan palotilan mukaan niitä pätkin.

Cronspisen Kaakeliuunit
http://www.cronspisen.eu/fi/kakelugnar/

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: