Oma blogiluettelo

tiistai 17. marraskuuta 2009

TX3A annos ssb:llä EUlle - millä bandilla tänään

kuva:Kari OG5M/OH5XT

Aamulla ilokseni huomasin, että nyt TX3A on 10m ssb vuoro, ainakin japanilaiset siitä kovasti hehkuttu vihjeissään. Täällä vielä auringon nousuun on reilu kaksi tuntia aika joten turhaa on edes vielä yrittää kuuntelua tuolla bandille sinne suuntaan. Tuntia myöhemmin asema siirtyi 15m ssb, ei sielläkään ole sinne vielä keliä, maston kyllä jo käänsin oikeaan suuntaan. Oli edellisillan K9RR/4 kuuntelu yrityksestä vielä jenkkilään, jota ei kuulunut täällä, olisi ollut uusi iota NA-142.

Näyttää vahvasti merkit yöltä, että EU saa tiistai aamulla paikallista aikaa annoksen ssb, mutta millä ”no focus” bandilla se on vielä arvoitus. Edelleen ovat 21288 ja siitä uppia, kello on 0435 utc täällä ei vielä kuulu.
Kello on 0450 utc ja nyt jo kuuluu taajuus on nyt 21285

Todella paljon ovat tehneet antennihommia 160 ja 80 m bandien eteen, ovat saaneet mahdollisimman hyvät kuuntelu- ja lähetys antennit. Näin jälkikäteen, olisi siihen porukkaan yksi tai kaksi operointi taitoistakin saanut olla lisää. Olisi niitä ”no focus” bandejakin voinut ajaa täysipäiväisesti. Koska siitä edellisestä operaatiosta oli jo niin pitkälti, x-määrä uusia kutsuja tullut hf-bandeille, kysyntää on taattu.

Muutama pilkkukin auringossa on saanut signaalit sieltä nousemaan, ajoittain jopa hyväksi. Ei siihen kuulemiseen tarvinnut olla six x six pakkia. Linukka on tietysti helpottanut tilannetta, jos kärsivällisyys ei ole riittänyt, ja vihjeen jälkeen on pitänyt kutsua.

En yhtään ihmettele vaikka joku täältäkin olisi 100w ennen sitä ekaa vihjettä se jo workkinut. Täällä ainakin 15 m signaalit maksimissaan cw kuin ssb ovat olleet todella hyviä.
http://www.tx3a.com/gallery.html

Linkki

Säteilyviranomaiset:
Tukiasemien taustasäteilyä ei tarvitse pienentää Kotimaa YLE Uutiset yle.fi
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/11/sateilyviranomaiset_tukiasemien_taustasateilya_ei_tarvitse_pienentaa_1161929.html?origin=rss

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: