Oma blogiluettelo

sunnuntai 30. elokuuta 2009

Bandipinnat vähissä - IOTA tarjolla


Perjantain ehtoona kesken saunan lämmityksen N7RO/P 14040 ilmoitti olevansa NA-169, ei muuta kuin kutsumaan, muiden mukana. Tässä taas rx-clusterin hälytys kantoi hedelmää, sinne saat workitut dxcc-maat/bandit tai iota ruudut ja puuttuvasta se ilmoittaa jos niistä tulee vihje.

Eräänä sateisena sunnuntaina päivällä kuuntelin suoraan bandilta 3699. Netistä oli hf-taajuuden linkit poistuneet, oliko muutamapäivä sitten vieraillut ukkonen jättänyt jälkensä Lopelle. Siinä kokenut Lapin kävijä moitti huonoista etelä-suomen hf-kelistä 80 m bandilla. Aikansa siinä kokemuksia kertoivat mitä oli kuulunut, vain venäläisiä sotilas- tai rajavartijoiden asemien liikennettä. Siihen väliin Unto OH9NON breikkasi Muoniosta ja kyseli kuuluuko nyt? jopa kehä-III sisällä häntä kuultiin. Eihän signaali voimakas ollut, mutta useat asemat luettavuudesta täyttä viitosta tarjosi.

Kesän 2009 lokia katselin, IOTA-numeroita on kirjattuna lokiin toukokuun lopusta elokuun loppuun 12 uutta, ja vain yksi bandipinna samaan aikaan. FJ on varmasti ollut tarjolla 12 ja 10 m, en ole ollut mitenkään aktiivi 80 tai 160 m edes kuuntelemaan kesällä. Siellä olisi ollut kyllä tarjolla, ainakin periaatteessa uusi bandimaita.

Vuoden kiertoa

Alas painuu järvenpinta, aina näin elo-syyskuun vaihteessa. Täällä ollaan tiukassa seurannassa, http://wwwi2.ymparisto.fi/i2/14/l149111001y/wqfi.html kun puhtaat vedet on matkalla Kymijokeen pilattavaksi ja osaa Kouvolalaisia, entisiä Kuusankoskelaisia siitä ottaa juomavetensä. Siikakosken voimalaitoksella on omat velvoitteet joita seurataan aika tarkasti, voimalaitoksen yläpuolisella altaalla,Vuohijärvellä on omat rajansa joiden sisällä pitää pysyä.
KSS energia Siikakosken voimalaitos http://www.kssenergia.fi/index.php?&id=372

Pohjavedetkin laskeneet, lähdekaivossa vettä vain yhden renkaan verran, hyvä kun tuli porakaivo tietettyä, aika syvälle piti vielä mennä 189 metriin, ei pitäisi tulla vesihuolia.

Linkkejä

Myrskybongarit
http://stormnewsfinland.wordpress.com/
Paikallinen tähtitorni
http://www.konuttahlet.net/tahtitorni.html

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: