Oma blogiluettelo

keskiviikko 26. elokuuta 2009

Glorioso FT5GA tulee 11.9.2009 alkaen


FT5GA Gloriososta vähän innostuneena, koska minullakin vain yksi 15 m ssb yhteys vuodelta 1994 FR5ZU/G. Ja FR/DJ6SI kanssa oli 1992, 15 ja 20 m cw:llä tämä ei kuitenkaan kelvannut dxcc-awardiin, joten en sitä laske mihinkään. Kysyntää on varmasti yli tyypillisten pileuppien, jos siellä saarella on vähän kehnoja osaajia on painetta levittää uppia. En tunne operaattoreiden osaamista, mutta tuolla se viimeistään punnitaan.

Keliä tänne pitäisi olla ihan kohtuullisesti, paikallisesti auringonlaskusta auringon nousuun jopa yläbandeilla. Myös 10, 12 ja 15 m pitäisi tulla läpi kohtalaisen hyvin, ajoittain jopa kovaa, 20 ja 30 m lähes jatkuvasti kuuluvana. Toivoa vain sopii että saavat kaikki asemat jatkuvasti ääneen, olisi useita asemia workittavissa ja kysyntä jakautuisi tasaisemmin , vaikka kelit tietysti sopivasti rajoittavat maantieteellisesti, jos ei operaattorit sitä tee.

Mitenkään varma en ole mutta tuo 1994 operaatio taitaa olla sieltä viimeinen, joten jo siitäkin johtuen on kysyntää on. Nyt kannattaa workkia tai ainakin yrittää, kukaan ei tiedä seuraavan pedition päivämäärää.

Luulen että meiltä varttuneemmiltakin dx-harrastajilta saattaa puuttua jollakin bandilla tuo dxcc-saari, joten pileupissa monet meistä kuullaan. Kaikki meistä ei ole vielä workkinut kaikilla bandeilla kaikkia, ja tämä saattaa juuri olla niiden joukossa.

Mielestäni kyseessä on vuoden 2009 dx-workkijan huippuhetkiä, miten kukakin sen saa hyödynnettyä, putoaa jo omaan piikkiin.

FT5GA Gloriosolta on ilmoitettu olevan äänessä 11.9– 8.10.2009 välisen aikana.
Glorieuses 2009 - AF-011 Clipperton DX Club – CDXC
http://glorieuses2008.free.fr/

Vihje piraatista tuli juuri ZS8MI 18073.0 johon UA0:sta tuli infoa että signaali tulee EUn suunnasta. En edes viitsinyt rigiä avata, mutta ZS8MI login löysin. Ja sieltä 45 OH-aseman yhteydet. Minun yhteyteni oli ollut 20.4.2004, joten ihan tuoreesta lokista ei ole kysymys.Marion DXpedition (ZS8MI) Log Search Page http://www.hartrao.ac.za/geodesy/marionweb/search.html

Karin blogissa uusi päivitys:
Jos tuloja ei voi pienentää
http://og5m.blogspot.com/

Linkki
Ruotsissa kylmä suihku aurinkosähkölle Tiede ja tekniikka YLE Uutiset yle.fi
http://yle.fi/uutiset/tiede_ja_tekniikka/2009/08/ruotsissa_kylma_suihku_aurinkosahkolle_952494.html


Luontoa
Pienissä, matalissa n. 100-120 cm ja nuorissa omenapuissa, joita muutama vuosi sitten hankittu on runsaasti omenia jopa oksien kantokykyyn nähden jopa liiaksi. Eikä omenista löydy perinteisen käsityksen mukaista siemenkotaa, on taidettu viedä jalostus jo vähän ööveriksi ainakin, meikäläisen sato tarpeeseen. Riittäisi että oksassa on muutama omena jonka se itse pystyy kannattamaan - laiskuushan se täältä selvästi paistaa läpi.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: