Oma blogiluettelo

torstai 20. elokuuta 2009

OH-chat perustettu OH5RBI dx-clusteriin


OH5RBI dx-clusterin ohjelma mahdollistaa chat toiminnan, nyt sinne on perustettu OH-chat. Sinne voit liittyä komennolla ”join chat oh”, johon saat heti vastauksen, ”joining group oh”, viestiä chattiin voi lähettää komennolla ”chat oh” ja teksti. OH-chattiin liittyneiden asemien luettelon saat komennolla ”sh/group”, ja tietysti myös sinne muiden perustettujen chattien vastaavat tiedot. Tervetuloa mukaan!

SV2ASP/A Mount-Athos on ollut Keskiviikkona kovasti tarjolla ensi aamupäivällä 10 m cw:llä ja illalla myöhemmin 30 m, en kuitenkaan saanut heti kuulohavaintoa 10121.5 vaikka vihjeet niin väitti ja sh/muf sv2 kertoi että mahottoman kovaa pitäisi tulla. Myöhemmin illalla sain kehnon kuulohavainnon asemasta, mutta taajuudella kutsujat sotki pahasti yhteyksien seurantaa ja lopun luettavuudesta vei jatkuvat upin huutajat ja upistahan se otti, vaikka ei ne taajuudella kutsujat sitä ymmärtäneet. Kyllä munkin signaali oli taas tavanomaisen heikko, ainakin 30 m bandilla.

Myös C21TI Nauru Isl oli samalla bandilla, samoihin aikoihin, ei sieltäkään kuulohavaintoa. Erään tiedon mukaan täällä on vain 100w käytössä vaikka kyllä jossain linukoistakin oli puhetta. Niin hintelä on signaali että puhtaat korvat ja vilpitön mieli pitää olla – kuulemiseen.

FJ/WQ2N St Barthelemy viimeisin dxcc-listalle hyväksytty maa on myös tullut ääneen, ehtoolla oli 20 m cw:llä ja tuli hyvin.

Täällä kotimaassa käydään keskustelua olisiko mahdollista saada SAC kisaan uusi remote-sarja.
CQ kisassa on sääntöjen muutokset olleet pitkällisen painiskelun tulos jos muutoksia on yleensä saatu läpi.. Nyt on kuitenkin laitettu hihat CQ:ssa heilumaan ja heti on perustettu DQ-sarja ja siihen on siirretty asemia lokinsa lähettäneiden joukosta muutama koskien vuoden 2008 kisaa.
radio-sport.net - Five DQ's Mark 2008 CQ WW SSB
http://www.radio-sport.net/cqwwssb08_dq.htm


Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: