Oma blogiluettelo

tiistai 18. elokuuta 2009

Niin vihertää ja Nauru kiertää pohjoista EUta


Maanantaina päivällä C21Ti Nauru Isl. on ilmestynyt 40 m cw:lle ja ssb, aika on sellainen ettei keliä tänne ole, mutta jo pelkkä tieto että asema äänessä jo riittävä. Tiistaina heti aamusta 0300 utc asema oli 14020, tuli tasaisen hiljaa, otti usaa japanilaisetkaan ei oikein kelvanneet, joten ei täältäkään ollut silloin sinne asiaa. Siinä se pihisi ja kuitenkin kaikenaikaa luettavissa, odotti kelin nousua EUn suuntaan. Olipahan jotain kuunneltavaa ja dx-asema, vaikkei mitenkään harvinainen. Yksi kelipiikki sinne pitäisi olla siinä kello 07.00 utc maissa, katsotaan onko asema silloin äänessä ja millä bandilla tai modella.

Myöhemmin aamulla asema oli 14195 ja 18145, 14195 on kuullut mitään 18145 en edes kuunnellut. Päivällä 7012 ja illan suussa 3505 , siinä päivän taajuudet, ehkä tuolta EUn eteläisistä osista ajoivat 20 ssb, täällä jo cw signaali oli niin heikko ettei, ssb tulisi mitenkään läpi.

Nettiin on ilmestynyt uusi irc pohjainen ”dx-clusteri” #oh-dx-hf vihjeitä sinne näyttää tulevan vain jos lähettäjä tai kohde on scandeista tai balteista. No näkemys se tietysti on tuokin, vihjattavista dx-asemista HF-bandeilla. Ainahan niitä filttereitä voi muuttaa. Ja makuja on niin monenlaisia, minä en rajoittaisi dx-vihjeiden tarjontaa noin rajusti.

Juuri se globaalisuus on dx-clusterin vahvuus, kaikki vihjeet ruudulle niiltä bandeilta joita workkii. Se että kuuluuko ne minulle on jo joistain muusta johtuvaa, omat laitteet, antennit, ja nykyisin hf-kelit. Tieto että tuollainen asema on äänessä on jo tärkeä tieto dx-workkijalle, voi omaa aikaansa sovittaa mahdollisiin kelipiikkeihin. Tietysti se että tieto lisää tuskaa, pitää tässäkin tapauksessa paikkaansa. Tässä on juuri se pointti joka viehättää, yhteys ei ole minkään F-näppäimen takana takuuvarmasti, vaikka dx-clusterin ruudulle se kaivattu vihje tuleekin, vaan se vaatii jotain jota pitää tehdä tai oivaltaa itse. Kokemuksesta voin sanoa, että paljon helpompi on workkia se ennen sitä ekaa vihjettä.


”Olen äänessä 8J1A:lta lauantaina 22.8. kello 7.00-7.30 SA (0400-0430 UTC) 20 metrin bandilla.” 73, Tuomas OH5JJL http://www.qrz.com/callsign/8J1A


Why is Glen Baxter K1MAN back on the air running a broadcast - Elmers Forum at eHam.net
http://www.eham.net/forums/Elmers/227217

Linkit

CO2-raportti
http://www.co2-raportti.fi/

Hiilijalanjälki-testi – Oma elämä - HS.fi
http://www.hs.fi/viesti/hiilijalanjalkitesti

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: