Oma blogiluettelo

maanantai 10. elokuuta 2009

Remotea taalalla


Sunnuntaina illalla kuunteli 24895 jossa FJ/VE3EY oli vihjeen mukaan, päivällä ilman kosteus oli vain 50 %, ja se on vielä liian vähän, bandinpohja rutisee nyt se oli S7 joten ei mitään mahdollisuuksia kuulla hiljaisia signaalia. Auringon laskuun ja kasteen muodostumiseen vielä reilut 30 minuuttia. Katsotaan miten tässä kumpi tapahtuu ensin. Jos toivoa saisin niin paikallinen sadekuuro putsaisi bandin pohjia kummasti. Kello oli 18.30 utc kun pohjat selvästi puhdistui, vain hajanaisia rusahduksia, tarkkaan paikalliseen laskuun on kahdeksan minuuttia, linukka on valmiina. Vain vasta-aseman luettava signaali puuttuu ja jäikin puuttumaan. Vain kerran kuulin saksalaisen aseman sitä kutsuvan.

3B7FQ operaatio on tulossa, alku pitäisi olla 12.8.2009 mahdollisesti puoleenväliin syyskuuta. Siellä 100w ja akku jota päivittäin ladataan ja G5RV antennina, modet ovat ssb ja cw. K5XKL on siellä huoltamassa meteorologisia laitteita, joten vapaa-aikana workkii. Signaalia pitäisi täällä kuitenkin olla kohtuullinen ottaen huomioon siellä oleva antennin ja teho. Jos tämä laitteista olisi pacifikilla, niin olisi tilanne toinen.

CCF postituslistalta aamulla copattua, aiheena remote asemat:

Ei remote kontesteria pahenna, ellei kontesteri remotea
-
-
Remotelkaa pois, kunhan ette tule DX-puolelle. Maku meni FO-reissulla workkimisesta, kun 160/80m tuli pilen yli +15d muka Keski-Euroopan asemia. Korttia kinusivat vielä perään.
Hevosella pääsee ja taalalla saa passwordin workkia eräiltä West Coast
-remoteasemilta.

CUL, jossakin luokassa, jossakin kisassa.
Jouko OH1RX


Luonto

Nyt ei ole sellaista ilman kautta tullutta tuhkan määrää ollut tyyninä päivänä järvenpinnalla ollut kuin jokunen vuosi sitten oli. En tiedä miten kaukaa tai läheltä ne oli tulleet, Voikkaan pitkän piipun savuttaja ollut hissukseen, vaikka alueella on vilkasta yritystoimintaa.

Voihan olla ettei ylä- tai alatuulet ole olleet sopivia tänne laskeutumiseen, lentomuurahaisten kanssa niitä olen vuosittain havainnoinut.

Linkkejä

Aamulehti.fi Uutiset Aurinkopeilien kehittäjä iski kätensä kultakantaan - Akaassa valmistetaan erikoislasia
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/aurinkopeilien-kehittaja-iski-katensa-kultakantaan-akaassa-valmistetaan-erikoislasia/151895

Itämeren venäläismajakoiden säteilylähteiden purku alkanut - MTV3.fi - Uutiset – Kotimaa http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/08/929283


Vaari on niin vanha, ettei enää muista miksi hän pitää naisista, tai miksi perjantaina pitää mopolla ajaa kirkonkylän baariin.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: