Oma blogiluettelo

maanantai 24. elokuuta 2009

Naurua tihkui scandeillekkin


Sunnuntai oli viimeinen päivä jonka C21TI oli äänessä, viimeisessä lokipäivityksessä oli jo 17 OH-asemaa ja 17 m ssb avauksesta näytti tuoneen 3 tai 4 uutta OHta lokiin, nekin kaikki kokeneita dx-konkaria. Ei tuonne C21TI lokiin nuoremman polven dx-workkijoita täältä OHsta mahtunut. Luulen ettei tuolla konkariporukalla, johon myös itseni lasken, tullut montaakaan uutta edes bandipinnaa. Kunhan workkivat kun muutakaan tekemistä ei sattunut olemaan ja haastetta oli sopivasti qson pidossa.

Minullakin oli ja on edelleen puutoksessa sieltä vain 80 ja 160 m ei tuolta peditiolta ollut alunperinkään mahdollisuuksia niitä saada, etukäteistiedot jo sen kertoivat. Ei noilla tehoilla ja antennneilla saada tänne sellaista signaallia, että minä sen kuulisin, vaikka kuinka kaikki auringon laskut ja nousut kyttäisin.

Hyvä kun muutaman yhdeyden saivat tänne scandeihin jollain bandilla., vaikka mitään erikoista scandien vastaanottoa en havainnut, EU kyllä muutaman kerran mainittiin ääneen ja bandilla kesken pileupin pidon Tässä lähikelialueen yhteyksiä prefiksittäin, tietysti kertoo myös maan yleisestä dx-workkimis innostuksesta, jota meillä periteisesti ollut selvästi paremmin kuin muilla naapureilla.

OZ – 4 kpl kaikki 17 m ssb 23.8.2009
LA – 3 kpl kaikki 17 m ssb 23.8.2009
SM - 9 kpl 3 oli 17m ssb 23.8.2009
UA1 – 2 kpl 20 m cw/ssb
UA3 – 6 kpl 20cw/ssb ja17m ssb ja yksi 40m ssb
OH – 17 kpl 20vw /ssb ja 17 m ssb

Yhteyksien määrä siellä oli 5500, nettisivun ilmoituksen mukaan.

Luonnossa tapahtuu

Olen saanut työ/workinta tilani toisen kerrokseen melkein valmiiksi viimetalvena ja yhden kesä olen täältä ylhäältä seuraillut erilaisia luonnon tapahtumia aitiopaikalta. Viimepäivinä ovat nuo lehtomuurahaiset yllättäneet toistuvasti aina tyyninä ja lämpöisinä iltoina runsaalla esiintymisellä ja tietty laskeutumispaikan väri on heille erittäin mieluisa. Se on hopean värinen peitto joka tuossa pihassa suojaa muutamia tavaroita, vieressä on musta peitto joka on toisen tavaran suojana ei kelpaa heille laskeutumiseen ollenkaan, vaikka aivan toisissaan ovat kiinni. Seuraavan aamuna ei niitä lentämällä tulleita muurahaisia ole kuin muutama kylmissään hoiperteleva yksilöjäljellä.

Vähän lämpimämpinä päivinä sudenkorennot verottivat lentomuurahaisten lukumäärää suoraan lennosta, nyt ei ole muutamaan päivää näitä ilmahyökkäyksiä ollut. Heille ei taas ne siellä jo peitteellä oleva muurahainen kelpaa, vaikka sillä olisi vielä siivet selässä ja helppo koukata suuhun tasaiselta peitteeltä.
Väärin tarjoiltu – ei kelpaa.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: