Oma blogiluettelo

perjantai 7. elokuuta 2009

Antenni, antenni ja pilikkut


Perjantaina A-indeksi noussut nyt 14, torstaina vielä oli 8.

Loogisesti jos olisi edetty FJ/VE3EY ollut tänään illansuussa 12 m cw tarjontaa, eilen oli yksi yritys 15 m cw:llä, ei keli riittänyt tänne. Joten tuskin tänäänkään onnistuu, olisi tuo FJ sielläkin bandilla haussa. Perjantaina aamulla vielä kello 04.00 utc asema tuli hyvin, 7003,5 ja EU kelpasi hyvin, ei niin hyvin kuin tuntia aikaisemmin.

Täytyypä yrittää selvittää millä kalustolla tuo signaali on saatu aikaan. Epäilen vahvasti että siellä on ANTENNI joka on asennettu sopivaan paikkaan sen toimintaa ajatellen, ehkä pikku linukkakin.

Monissa viimeaikaisissa peditiossa on tullut täällä peräpohjolassa eteen tilanne, jos molemmilla olisi on ollut samat antennit. Ei edes kuulohavaintoa ollut mahdollisuus saada, saati sitten yhteyttä. Tämä lohdutukseksi niille joille on käynyt niin. Tai se muutaman minuutin kelipiikin ajankohta ei sattunut omiin aikatauluihin – niin ohi meni. Tietysti suurin syy on näissä auringonpilkuissa – tai niiden puutteessa.

Tässä ehkä yksi syy miksi täällä pohjanperällä on paljon useampi elementtisiä antennia katoilla ja mastoissa. Muistan kun taistelin ekaa qsoa TI9 kanssa, eräs G-asema kehu workkineensa sen pensasaidan päällä olevalla g5rv:llä ja 100w Minä yritin saada sitä linukalla jossa kaksi 3-500z putket punaisena ylimmäiseen rinkiin saakka ja 3 elm monolla joka oli 18 m ylhäällä ja 20 ssb:llä. Olin olevinaan niin dx-workkijaa, siinä sitä mentiin minun yli, ali ja ohi molemmilta laidoilta. Nykyisen asemani suorituskyvyn tiedän vähän paremmin, ja yritän kutsumiseni sopeuttaa siihen.

Muistaakseni sinne FJ on menossa isä&poika tiimi myös lähiaikoina, joten katsotaan mikä on heidän signaalinsa ja bandi tarjontansa.

W1T IOTA NA-148 pitäisi olla tarjolla viikonvaihteessa 8-9.8.2009

DX-clusterilta kopattu vihje:
DL1SXB 14200.0 9M8DX/2 not Scotland is Malaysia

Kaima Pertti OH5VX viestitti, OF5POPOV kortit ovat saapuneet painosta, tarroitus on alkanut, viikko 33 ovat lähtövalmiit.

Mielipiteitä – omia ja muiden

Edellisessä päiväkirjassa ollut linkki Pekan OH1TV näkemykseen jossa SRAL roolia olennaisesti syvennettäisi nykyisen mallin mukaisesti, CCF – hoitaa kilpailut, OHDXF dx-touhut ja kaikki jäsenet olisi niiden kautta SRAL jäseniä. SRAL kuitenkin haluaa sen 50 ekua per jäsen ja kukaan järkevä ei maksa sitä jokaisesta kerhosta jonka jäsen on, meillä monille on useita kerhoja joiden jäseniä olemme. Siinä on myös suoran jäsenen mahdollisuus liittyä SRALiin, eikö tämä vaihtoehto syö juuri edellä mainittua kerhojenkautta tapahtuvaa jäsenyyttä. Tämä on hyvä pohjustus ja avaus keskustelulle, toivon että sitä tulee runsaasti.

Lentomuurahaisia edelleen tyyninä iltoina liikkeellä, paksujenmatojen kuivauskin kärsii tyynistä ilmoista, aurinkoa ja lämpöä riittää, se kuivattava tuuli vain puuttuu. Täällä pesuvadin pohjalla kun ollaan, järvestä nousee rinteet joka puolella.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: