Oma blogiluettelo

maanantai 2. maaliskuuta 2009

On vieroitusoireita, mutta lääkintä entinen


Kyllä se on myönnettävä, että paluu arkeen on ollut lähes pitkästyttävää. Ainoa rituaali joka jäi päälle K5D peditiosta, että nyt 80 ja 160 m dipolit tuossa antennin vaihto kytkimessä ilman ruuvausta ja niitä tulee kuunneltua auringon nousun ja laskun aikoihin. Lauantainakin 3503 pihisi T2 auringon laskun jälkeen.

160 m oli viikonloppuna ihan toivoton, täynnä EU ssb-asemia, jotka yrittää workkia NA-suuntaan, koska kertoimina on kisassa USA osavaltiot ja Canadan provinssit ja WAE –maat ja sen seurauksen valtava mylläkkä. Siellä ei yksinkertaisesti ole tilaa edes kuunnella, näillä rimpuloilla.

V63MY on siirtynyt OC-176 ja tuli maanantaina aamusta pihisten 14040, workittavissa kuitenkin.

YT1AD oli julkaissut näissä piireissä harvinaisen PTS-suunnitelman joka koskee hänen tulevia dx-peditioita, jopa vuoteen 2011 saakka. Täällä se oli, mutta ei ole enää jostain syystä. Onkohan peruuntunut, tai lama iskenyt rahoitukseen. http://www.yt1ad.info/

Sattui käsiini vuona 1989 painettu oppikirja joka oli ammattikoulujen rakennusosastoille tarkoitettu. Rakennuksen Puutyöt isbn 951-676-429-0 sivu 237, jossa pientalon lämmönkulutusta käsitellään ja ilmanvaihdon osuudeksi mainitaan 40 %, ei ihme vaikka niitä lämmön talteen ottavia laitteita on kehitetty ja kaikissa nykyaikaisissa taloissa on käytössä. Siinä vaiheessa kun siirryttiin koneellisen ilmanvaihtoon, oli tilanne tuo ja varmaa monissa taloissa edelleen, ja niitä tuloilman reikiä tukikaan että vetäisi vähemmin.

Lähdekaivon vedenpinta alkaa selvästi laskea, lähteestä ylivuotavan veden määrä on selvästi pienentynyt. Jäniksiä ei tontilla ole näkynyt, johtuuko se kannan vähyydestä, vai niistä vanhoista cd-levyistä joita tuonne omenapuiden oksille on kesästä jäänyt rastaiden pelotteluun tarkoitetuista. Ainoat jäniksen jäljet on tuolla ihan rannassa jäällä, mahdollisimman kaukana killuvista cd-levyista. Tikan kevät rummuttelua se ei haitaa, hauskaa kuunnella miten rytmitkästä touhu on. Kait jotain reviirin ilmoittelua muille uroksille täällä on valtaus olemassa.

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: