Oma blogiluettelo

maanantai 23. maaliskuuta 2009

HZ1FS/P ja RDXC kisa


HZ1FS/P jahtasin viikonlopulla 20 m ssb oli signaalia, mutta ilman linukkaa olin siellä jonon hännillä, ja tuo venäläisten RDXC kisan aloitus hääti aseman 15 m ssb:lle mutta ei siellä keliä ollut kunnolla tänne joten ei sielläkään ollut qson paikkaa. Sunnuntaina oli jo saarella taivuttu kisaan ja 14260 oli asema joka jakoi kisan numeroita halukkaille ilman numerorajoituksia., signaali oli jo plus puolella ja pienen jonotuksen jälkeen siitä qso syntyi ja tuli se kaivattu uusi iota AS-192 , ilman sitä hoidossa olevaa linukkaa.

Tulevaa kaidepuuta maalailin, kittailin ja maalailin, rigi oli tuntikaupalla 10106.0 jossa oli tarjolla DXCC-maat Cocos-Keeling Isl. VK9AA ja Lord -Howe Isl. VK9LA , iltapäivällä myös vihjeen mukaan 10117 piti olla 4U1UN en edes kuuntelemaan ehtinyt kun siirtyi 20 m cw:lle. Illan suussa kääntelin antennin XE2HWB/XF1 suuntaa, en kuullut 5 watin signaalista mitään, olisi ollut uusi iota NA-078. Mutta 4U1UN tuli ihan luettavasti 14195, vahinko ettei ollut enää tällä bandilla puutteessa. http://twitter.com/dailydx

IV3YND kertoo itsestä antamassaan dx-vihjeessä 50154.0 ”ssb propagation is open now”
En ole tuota bandia workkinut vuosiin, kovasti on eteneminenkin siitä muuttunut, että keliä on vain ssb alueella.

Palokärkeä syytin siitä rummutuksesta, mutta taisin syyttää turhaa, kyllä se oli käpytikka joka siellä rummutti. Palokärki käy vain reviirinsä reunoilla välillä katselemassa tilannetta, rantakaava-alue ei vaan näytä olevan sen perinteisintä pesintäaluetta. Aamulla taas sen kuulin ja selvä metallinen saundi oli rummutuksessa, ja pieni kävely tiellä paljasti että 20 kV linjan metallinen kolmio, johon eristimet on kiinnitetty oli siinä rummutuksen kohteena ja kieltämättä se metallinen kehikko ja kuiva kyllästetty pylväs toimi hyvänä kaikupohjana, jos verrataan tuoreeseen vastaan kokoiseen männynrunkoon. Ainakin 3 db stakki etua siitä tuli.

Koskahan saamme sieltä Saariseltä aurinkoisia uutisia, 99 kuulin että 80 ja 160 m dx-antennia on aloitettu jo uudelleen tulevaksi kesäksi suunnitelemaan, kun ei pilkkuja näytä löytyvän aurinkoon.

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: