Oma blogiluettelo

maanantai 2. maaliskuuta 2009

Maailmaa- ja lähijärveä pelastamassa



Kyllä se taas tuossa K5D pileupissa selvästi huomasi ainakin cw:llä että sellaiset signaalit jotka ei ihan puhtaita olleet, meni selvästi paremmin läpi kuin ne sadat hyvältä kuulostaneet signaalit, joita oli kyllä suurin osa kutsujista. Sen verran olen kisoissa ollut mukana, että jotenkin siitä kutsujien massasta on helpompi lukea asemaa, ilman erillistä säätämistä, joka jotenkin siitä poikkeaa, mieluiten vaikka jonkun hertzin, tai ehkä kymmeniä taajuudessa, muista kutsujista.

Olen taas vähän myöhässä, vaikka siinä viiden maissa heräilin, piti auringon nousun maissa katsoa 160 ja 80 m cw:tä, RXclusen ääni hälyt oli off-asennossa ja auringon aikainen nousun ajankohta yllätti, kevät saapuu sittenkin ja hyvää OH-keliä riittää aamusta ja illasta pitkään 3699.

Sain vanhalta sähköntoimittajalta loppulaskun, tai siis tasauslasku kuin he sitä nimittävät. Tasausjakson keskihinta energialla oli 5,12 snt/kwh ja siirto 4,28 snt/kWh. Ei tarvita montaa siirtohinnan nousua, kun se jo ohittaa energian hinnan.
Kohta on sama tilanne kuin vedessä, jäte sellainen ohittanut jo aikoja sitten puhtaan veden hinnan, jolle löytyy perusteita. Asun täällä, ainakin vielä puhtaan veden äärellä ja arvostan sitä suuresti. Suorastaan ihmettelin niitä savipelloille tehtyjä kemiallisia - tai muita suodatuskenttiä joita kotipuhdistamoina markkinoidaan, joissa jopa samat savimaat laitettu vastoin ohjeita takaisin imeytyskenttään. Ja näin ”puhdistetut jätevedet” ohjataan suoraan ojaan joka laskee paikalliseen järveen. Tehtävää on ennen kuin Kymijoen vesi on Kotkassa edes puhdistuskelpoista, Utistahan sinne nytkin raakavesi menee.

Meillä menee kaikki omakotiasumisen jätevedet suoraan 8 m3 säiliöön joka tyhjennetään tarvittaessa, lasti ajetaan läheiseen kunnalliseen puhdistamoon. Vähän alle 200 m syvästä porakaivosta otamme puhtaan veden. Kunnallinen vesi- ja jätevesi on useiden kilometrien päässä, joten omat järjestelmät piti rakennuttaa. Kesäsaunan joka on tuolla rannan tuntumassa, on vielä siirtymäaikaa jäljellä ja projekti kesken, siinä vielä pientä pilkun viilaamista että kaikki vaatimukset täyttyy.

Tässä mielestäni hyvä ja puhutteleva blogi, vaikka kysymys on vain kuvista.
Kuvablogi - Markkinointi&Mainonta
http://www.marmai.fi/blogit/berliininmunkki/article238189.ece


73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: