Oma blogiluettelo

keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Temotulta on H40FN äänessä


Tiistaina paikallisen auringon laskun aikoihin H40FN Temotulta oli 3505 kuultavissa täälläkin, kutsujia oli EUstakin. Taisi vaan yhteydet olla japaniin suureksi osaksi, ei ainakaan EUssa paukuteltu henkseliä siihen malliin että yhteyksiä olisi pidetty, ainakin silloin. Kuulohavainto jäi noin pariinkymmeneen minuuttiin. Olin lumitöissä liian pitkään, kun piti osa tehdä Kouvolan toisessa laidassa jonne oli 26 kilometrin matka täältä, vaikka ei sitä paljokaan tänne satanut.
H40 nousee aurinko 19.00 utc joten siihen saakka pitäisi kuulua, jos vain jaksaa olla bandilla. Mutta siihen taajuudelle tulikin joku jammeri ja oli siinä tuntikaupalla, joten H40 kuunteli jäin vähiin, ja suorastaan lannisti kuuntelun.

160 m cw:llä oli sisukas tyyppi kutsuna käytti RK3PA oli tyylikkäästi 7Z1SJ päällä jota EU yritti workkia, ei mitenkään mahtunut minun päähän että hän tullut taajuudelle sattumalta, ja ei kuullut siinä pyörivää pileuppia, vaan tahallaan tjuuri siinä oli ja kutsui cq dx.
The LOW BAND chat (by ON4KST) Web 2.0 version
http://www.on4kst.info/chat/index.php

Viime lauantaina poikkesin katsomassa, miltä maailma näyttää dx-workkijan silmin # ham.fi ja kyllä se oli kuin V-5 mainoksessa, ihan erilaista. Taisin olla vääränä lauantai-iltana liikkeellä, koska jo pelkkä liittyminen chattiin aiheutti ulkoistamisen. Seuraavina päivinä tilanne oli jo selvästi rauhoittunut. Paremmin viihdyn tuolla on4kst lowbandin chatissa. Muissa chatin osioissa joita on 50/70/144/432 Mhz en ole käynyt, koska en worki kyseisillä taajuuksilla.

Mainonta Suomi-sanakirja 18/06 - Markkinointi & Mainonta
http://www.marmai.fi/konttinen/article239200.ece?s=u&wtm=marmai-03032009


73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: