Oma blogiluettelo

maanantai 30. maaliskuuta 2009

DXCC-maat ja niiden prefiksit


Sunnuntaina illansuussa taas kuuntelin VK9GWM 1823.5, aikaa oli auringon laskuun kolmevarttia sieltä se nousi luettavaksi, ei mitään hätäsen kaverin hommaa tämä herrasmiesten bandi ole. Nyt ollut minulle sopivat kosteat kelit ei ole tuon kuivan ilman 20 kV linjasta tuleva bandin pohjat haittana ja olen kuullut hyvin ottaen huomioon millä kuuntelen 80 ja 160 m bandia – dipoleilla.

VK9LA oli samaan aikaan 3518.0 ja tuli hyvin 40 m 3 elm yagilla selvästi paremmin kuin 80 m dipolilla, jolla oli bandin pohjat kovat ja vastaavasti 40 m yagilla hiljaisemmat ja siitä ratkaiseva ero. Linukan saan huomenissa hoidosta, joten taas ollaan rivissä ja mukana kilkuttelemassa, jos vain kuulohavaintoa on saatu.

GDXF mainos, tosin ei maksettu. Näillä saksalaisilla näyttää tuo dx-qsl välityskin olevan hallussa, sinne vaan porukkaan mukaan. Tarteepa tutkia itsekin tarkemmin sivuja liittyminen mielessä, tiedän että todella aktiivisia OH-asemia on täälläkin jäsenenä enkä yhtään ihmettele miksi.
German DX Foundation - GDXF Most Wanted from Central Europe (DL) Dec. 2007
http://www.gdxf.de/mostwanted_2008.html

Tuolla # ham.fi dxcc-maa haussa on pientä viilaamista, jos kysyt vk9 , niin vastaus on VK9 Australia OC. Vaikka niitä dxcc-maita on VK9 useita Christmas, Lord-Howe, Mellis, Norfolk ja Willis. Todellisuudessa on siinä aika homma joka nämä pitää päivitettynä ajan tasalla. Siinä ei auta vaikka ITUn prefiksi listan ajaa DXCC-maaluettelon kanssa yhteen jää sinne monta kutsua joka ei mene oikeaan dxcc-maahan. Kaikki aktiivit dx-workkijat tietävät asian, ranskalaisten TO prefiksit voivat olla ihan missä tahansa heidän merentakaiseen dxcc-maahan annettuja. Samoin myös K8S Swains , K5D Desecheo. Nyt meneillään oleva VK9GMW Mellis tai viime vuoden lopulla ollut VK9DWX Willis Isl. ovat siitä myös hyviä esimerkkejä. Omassa lokinpidossa on samat ongelmat, pelkkää editointia tai päivitystä.

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: