Oma blogiluettelo

torstai 5. maaliskuuta 2009

Jaalas on kalaveet kahlen puolen - paikallinen sanonta




PS0F on ilmestynyt ääneen, ja torstaina aamulla oli 80m cw:llä aika tuhti signaali ja EU kelpasi ihan suunnalla mainiten, oli siellä kutsujiakin. Ei ehkä niin tuhdisti kuin K5D:llä mutta kuitenkin, koska kyse oli eka aamusta EUn suuntaan Ei muuta kuin odottelemaan kiltisti auringonnousua ja EU vuoroa. Voisin melkein sanoa OH-asemien vuoroa ja sieltähän se tuli, kello oli reilusti vaille seitsemän.


PS0F - Fernando de Noronha « DX World of Ham Radio
http://dx-hamspirit.com/2009/03/01/ps0f-fernando-de-noronha/

Myös VP8DLM oli aamulla 40 m ssb www.qrz.com/vp8dlm kertoo, että kyseessä on South Shetland, ei toimenpiteitä. Mutta W7VS vihje täydentää, Wiencke Isl AN-012 ja tämä taas aiheuttaa että asema pääsee hälylistalleni. Toinen jenkki taas väittää että kyseessä on Goudier Isl Antarticalta. Eiköhän tähänkin saada jostain varmuutta lähipäivinä. Tai kun saan antennin oikeaan suuntaan, ja venäläisten asemien splatterit ei häiritse nyt biimaan suoraan venäjälle.

Hyvin monia vuosia asuin ja workin eri qthsta, vaikka etäisyys ei ollut kuin 26 km, sinne piti kuitenkin mennä ja tulla takaisin. Sekä huomioiden että mökki qth ei ollut talviasuttava, ja muutenkin ilman mukavuuksia. Joten olin varsinainen energian tuhlaaja, lumi suli katolta, mutta pöydän tasolla oli juuri ja juuri +5 c kovina pakkasina. Lattian rajassa oli miinusasteita, nullit jalassa ja ohuet sormikkaan käsissä, että cw:ta ja näppistä pystyi käyttämään. Yhden keraamisen putken AL-1500 linukasta tuhosin ( ei siinä ole kuin yksi putki) kun liian kylmänä yritin workkia. Siitä alkaen laitoin lämpömittarin linukan vierelle pöydälle, ja auton sisälämmittimen puhaltamaan linukkaa lämpöiseksi, heti kun saavuin mökille workkimaan. Vuoden sähkölaskut mökistä olisin sillä keraamisen putken hinnalla maksanut, on ne jenkkien keraamiset sellaisissa hinnoissa, tai sähkölaskuni oli silloin niin pieni – miten vain halutaan ilmaista.

Pitkäaikainen suunnitelma on toteutunut, nyt olen asunut ja workkinut samasta qthsta jo reilun vuoden. Päiväjärjestys on muuttunut, päivittäinen hf-bandien seurata on ihan toisella tasolla. Päivällä olen vain dx-clusteri vihjeiden varassa, mutta istun yleensä pc-äärellä hyvin paljon, tietysti riippuen päivästä. Joten dx-clusterin cw hälyt tulee kuultavaksi hyvin. Joku joskus on kysynyt puhelimessa, jossa myös vietän paljon aikaani päivittäin. Mikä sinulla siellä piipittää, kun dx-clusteri kertoo puutoksesta kyseisen dxcc- maan osalta jollakin bandilla tai iota- saaren kohdalla.

Se hf-asema tuossa viereisellä pöydällä, tuolissa 90 asteen käännös, niin olen rigien nappuloissa. Pientä puutosta vielä on kaikki kaapelit ei ole vielä täällä uudessa paikassa, se että maston kääntö on vielä alamökissä on ehkä suurin puute.

Jo 1980 luvulla haaveilin, joskus asun järvenrannalla täällä Jaalassa jossa teen myös hommia, järvinäkymät avautuu ikkunoista jossa luontojärjestää erilaisia näkymiä, masto on pihalla ja hf- asema viereisellä pöydällä. Aseman kauko-ohjauksen jätin pois suunnitelmista, koska sitä järvimaisemaa en olisi siihen saanut. Niistä useista digipokkarin kuvista sen voi ehkä päätellä, mitä arvostan täällä, ne järvikuvat erivuoden aikoina on 99,99 % tuosta omalta rannalta otettuja.

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: