Oma blogiluettelo

perjantai 6. maaliskuuta 2009

Perusluokkalaiset dx-workinnan alkutaipaleella




VU2PAI ilmestyi erään vihjeen mukaan AS-096 ääneen, joten piti kääntää antenni sinne ja yrittää huomenissa kuunnella, mikä on todellinen tilanne.Vanhojen vihjeiden mukaan asema on ollut sieltäkin äänessä.

V63TO ja V63MY on siirtynyt uudelle saarelle nyt OC-167, 40 m cw:llä V63TO tarjolla hyvällä signaalilla, torstaina illansuussa. Pientä epätietoisuutta oli IOTA-numerosta, oikeastaan olisi hyvä että qsossa aina silloin tällöin annettaisi välillä myös IOTA-numero. Tuolla jenkkilän suunnassa, ainakin ssb qsoissa se usein tulee kuulluksi jokaisessa raportissa.

Perjantai aamuna oli taas uusi pedio kuultavissa ZL7T http://www.zl7t.com/ 7005 tuli pihisten jopa LP kautta, vaikka antenni ei ollut oikeassa suunnassa.

Pientä OH-rinkulaa kuuluu olevan 1873.0 ainakin illansuussa. Siinä valitettiin pitkistä puheenvuoroista rinkuloissa ja esittäjä itse piti ptt pohjassa, että rystyset oli punaisena ja samaa asiaa toisti vielä niissä molemmissa puheenvuoroissa joita kuuntelin. Kyllä voxin käyttö on sallittu.

Perusluokkalaisten workkimia dxcc-maita hf-bandeilla löytyy jo kovasti, on modea ja IOTA-saaria, olisi hyvä että näitä olisi luettavissa samoilta nettisivuilta kuin muutkin OH-listaukset. Innostaisi vielä lisää uusia perusluokkalaisia dx-workkisen pariin, mahdollisesti OHDXF saisi myös uusia jäseniä. http://www.ohdxf.fi/ohdxf/content.php?content.10

Juuri tähän liittyviä kysymyksiä dx-workkimisesta saan suoraan sähköpostilla, dx-workinnan alkutaipaleella olevilta asemilta, kivaa jos voin olla avuksi. Isoissa OH-rinkuloissa kysymykset saattaa jäädä muiden aiheiden alle ja kysymykseen ei saa vastausta, tai käsittely siirtyy sivuraiteille itse kysymyksestä. Ja muutenkin niiden laajempi käsittely ei siinä taida edes onnistua. Parempi on että siirrytään taajuudelta syrjään ja siellä voi jo rauhassa käsitellä yksityiskohtiakin, kysyjää askarruttavista asioista.

Kyllä monilla 80 m ssb alueella olevilla asemilla, on sen verran dx-workinnasta ja siihen liittyvästä problematiikasta perustietoa, että aina kannattaa kysyä. Jokainen asema on aina erilaisessa ympäristössä, ja erilaisiin asioihin etsitään aina parempaa ratkaisua, se kuuluu tähän harrastukseen.

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: