Oma blogiluettelo

lauantai 21. maaliskuuta 2009

4U1UN on ollut tarjolla


VK9GMW Mellis Reef porukka on myrskyä suojassa ja matka ei jatku toistaiseksi, joten aikataulu muovautuu säätilan mukaan.

4U1Un oli ollut koko perjantai- lauantai välisen yön äänessä, lauantaina minä jopa kuulin sitä kuulin taajuudella 3559, paikallisen auringon nousun aikoihin ja kuulin muutaman OH siinä menneen läpi ja useamman kutsumassa. Myöhemmin iltapäivällä oli myös 10103, siinä rtty signaalin alla luuraili. Historiaa oli tässäkin taajuudessa, en ole koska edes kuullut 4U1UN asema tällä taajuusalueella En ollut keskittynyt koko operaatioon, koska linukan vein aamulla hoitoon, ei kolmen minuutin viiveen jälkeen kuulunut sitä tuttua releen rapsahdusta ja HV ilmestynyt linukan näyttöön. DX-clusterin mukaan 4U1UN oli ollut 40 m rtty, 20 m cw, 160 m cw, 80 m cw ja 40 m cw.

Se mikä tässä 4U1UN operaatiossa ihmetyttää, että mistä nyt on löytyneet tähän operaation avaimet, lähinnä näin monen tunnin juttuun. Aikaisemmin ne olleet vain muutaman tunnin juttuja, tai ehkä workitut bandit ja niiden bandien kelit tänne olleet sellaisia, että täältä kuunneltuna on tuntunut että siellä vain ruokatunnilla workitaan.

Joutsenten äännähtelyä, tuolta alajuoksun joelta aamuisin kantautuu, muuttopuuhissa ovat luultavasti ovat, koska en ihan keskitalvella niitä kuullut tai nähnyt. Nyt muutamana aamuna niiden ääniä on kantautunut, heti auringon nousun jälkeen. Suoraa näköyhteyttä ei minulla täällä workinta paikasta sinne ei ole. Palokärki uros hakkaa aamuisin omaa reviirin ilmoitus rummutusta, kelopuun lavassa ja tiaiset käyvät pikkupönttöjä katsastamassa.

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: