Oma blogiluettelo

torstai 31. heinäkuuta 2008

Vielä on suvea jäljellä



KH7XS joka aamuisesta EU pileupista, LY1CX kirjoitti:" Never ending piles". Varmaan on kyse myös asemasta joka on eksoottisella dx-alueella, joka workkii sujuvasti ja tulee voimakkaasti - siis moni myös kuulee. Joten voi henkseliä paukutella että tulipa Hawajille qso pidettyä, tai vanhojen lokiohjelmien mukaan jopa Kurelle saakka joten tuli myös uusi dxcc-maa.

DARC Most Wanted listan mukaan, hyvin on KP1 ja KP5 siinä kärjessä ja näyttää pysyvänkin, ei ainakaan julkista tietoa ole niiden aktivoinnista: http://www.darc.de/referate/dx/fgdxl.htm

KM9D ja KF4TUF aloittavat purjehtimisen ja menevät H40 Temotulle ja H44 Salomon saarille, aikataulusta ei tietoa, purjehduksella jo ovat. Jos vanhat merkit pitää paikkaansa, saadaan täällä osittain vain katsella clusterin ruudulta vihjeitä, aina ei kuulu mitään. Kotiin kyllä osataan pitää qsoja, EUsta ei niin väliä ja JAt siinä huutomatkan päässä.

Jos minulta kysyttäisi mikä entiten harmittaa dx-työskentelyssä, sanoisin ensimmäiseksi. Kun dx-clusterille tulee asemasta vihje, niin heti pileupin taajuudelle ilmestyy useita linukan virittäjiä Eikö sitä linukkaan voi virittää sellaisella taajuudella missä ei ole liikennettä. Sellaisia kylläkin löytyy jos kuuntelee ensin bandia, jos bandilla täytyy virittää.

Toiseksi pileupissa käyttäytyminen, jos pileupin pitäjä ei saa koko kutsua kerralla kopitettua ja antaa vajaan kutsun, niin sitä ei mitenkään huomioda. Huutaminen jatkuu peräsuolipitkällä vaikka yksikään kirjain tai numero ei satu omaan kutsuun. Opetetaankohan näin toimimaan kaikkien EU maiden radiomatöörien peruskursseilla. Ainakin HF-bandeilla SSB ja CW:llä näin tapahtuu, digimodeista en sano mitään koska en tiedä.

Voi heitä, eivät voi edes pajatsoa enää pelata kun ei ole kolikoita: http://fi.wikipedia.org/wiki/Zimbabwen_dollari


Ei kommentteja: