Oma blogiluettelo

maanantai 21. heinäkuuta 2008

CW-Skimmer hyvä vai paha?



Pohdintoja CW-Skimmeristä, jotka olen tehnyt ilman kyseisen ohjelman käyttökokemusta.


CW- KILPAILUSSA olettamuksella että operaattori osaa sähköttää


Jos vertaa tilanteeseen että asema on dx-clusteri luokassa, en todella näe mitään uutta tilanteessa. Monissa kilpailu ohjelmissa on mahdollisuus filtara tarpeettomat vihjeet pois ruudulta tai ne tulevat eri värillisllä pohjilla. Joten samat tiedot löytyy jo nyt, ilman niitä turhia tietoja jota tässä tarjotaan, joita ovat asemat jotka ei ole kertoimia tai workittu jo sillä bandilla. Minä en ymmärrä mitä näillä tiedoilla merkitystä kilpailutilanteessa.
Kerroin siirrot on tehtävä silloin kun siihen mahdollisuus, pidetyn qson aikana. Ja ohjelmahan sen kertoon mitä bandeja on vielä mahdollisesti puutteessa eikä haikalla qson jälkeen, olis pitänyt siirtää! Operaattorin ruudulla on vain se kisantuloksen kannalta olleellinen tieto, tulee se sitten mistä tahansa, toiselta asemalta tai dx-clusterista.


CW-KILPAILUSSA olettamuksella että operaattori ei osaa sähköttää


On ainakin mahdollisuus pitää cw- qsoja kisassa, jos innostusta ja haluja on ohjelman käyttämiseen on. Tässä on mahdollisuus tehohoitoon cw-pakon poistumisen seurauksien ainakin osittaiseen korjaamiseen. Näen sen mahdollisuutena myös nuoren bittipolven eräänä uutena modena. Todella tuntematta Skimmerin ominaisuuksia, luulen ettei pihinä qsot silläkään onnistu. Jos onnistuu kyllä 80 ja 160 m dx-workkijat sitä käyttävät lukemaan signaaleja joita ei korvalla kuule ja saamme uuden cw-luokan listoille Skimmer. Tästä ei cw kuole vaan on mahdollisuus saa jopa uusia käyttäjiä. Ilman Skimmeriä cw antavalla ja ottavalla asemalla on edelleen taito jota kaikilla asemilla ei ole, tai eivät ole katsoneet sitä edes tarpeelliseksi hankkia.


En vieläkään ymmärrä miksi CW-Skimmeriä pitäisi vastustaa, sille pitää vain tehdä tarpeellinen tila kisoissa ja tilastoissa niin se ei loukkaa kenenkään saavutettuja etuja, olen jopa sen käytön kannustamisen puolesta. Käyttökokemuksia odottaen.

Ei kommentteja: