Oma blogiluettelo

keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Talviturkit heitetty

Tiistaina iltapäivällä ja illan suussa pariinkiin otteeseen saatiin vihje 14020.0 CY0X joka on 6 m bandia aktivoimassa Sablella, olisi nyt tuossa 14020. En koskaan sattunut edes kuulemaan että siinä olisi qsoa sinne pidetty tai itse asemaa. En tiedä millaisilla laitteilla ovat 20 m bandia aktivoimassa, mutta ei vaan signaalia ole saatu tänne saakka kuuluviin. Jos ei koko vihjeet ole ihan hatusta vedettyjä, EUsta niistä vain yksi ja siinäkin kiiteltiin voimakkaasta signaalista, joten epäilyt on vahvat.

Tiistaina pitkin iltaa oli R1FTJ ja JX9JKA 12 ja 10 m hyvin workittavissa, saunan jälkeen olin valmis sänkyyn, joten JX edelleen 12 m puuttuu - se oli siellä. Nyt keskiviikko aamuna näyttää RTTY workkivan 30 m.

Tämä parivaljakko G7VJR ja SQ4MP näyttää pitivän hyvin tarjontaa yllä JX 6 m alkaen. Vaikka ei heiltä mitenkään mittavaa etukäteis mainontaa ole havainnut - teot puhuvat puolestaan.

Veden lämpötila vain nousee nyt jo + 19 c ja rantasauna lämpiää yhtälö on paha, joutuu vaikka heittämään talviturkit heti heinäkuun alussa. Toinen paineen aiheuttaja on tuon kalastus, koska kalastus laivaston ainut alus ollut toista kesää nurinpäin tuolla rannassa ja aina joku kysyy koska aloitat aktiivisen kalastamisen. Vai eikö järvessä ole kalaa? Syy ei ole siinä ettei kalaa olisi, vaan aluksen (soutuveneen) järvikelpoisuudessa joka on uhkaavasti rapissut niiden kolmenkymmenen vuoden aikana jotka se on palvellut, lasikuitu näyttää kestävän mutta puiset veneen reunat ei.

Vattenfall kuvaa 7000 km verkkoaan ja lupaa, kuvissa näkyy jopa eristimien murtumat.Mitähän he niille tekevät muuta kuin tilastoivat?


Ei kommentteja: