Oma blogiluettelo

perjantai 11. heinäkuuta 2008

Vielä cw-skimmeristä



Tiistaina aamusta oli ihan hyvää jenkkilän keliä 30 m. Aamukahvia juodessa katselin teksti-tv ruutua ja muistaakseni siellä dx-sivulla oli R-indeksillä kyllä joku lukukin, täytyypä käydä netinkautta ihan varmistamassa. Kyllä siellä R on 56 ja siellä se sama luku keikkuu vieläkin, taitaa olla sivun päivittäjät kesälaitumilla. OH5JJL Tuomas kilkutteli dx-vihjeen arvoisesti samaa bandia jenkkilän qsoja Kouvolasta.

Löysin Heikin OH8GKP majakka sivuilta ihan uuden keli-infon, sieltä oikealta alakulmasta Solar- Data joka kertoo juuri nyt 160 -30 m excellent ja 20- 10 m poor, aamuisen jenkki suunnan kuuntelun perusteella lisäisin siihen excellent sarjaan myös 20 m bandin. http://kotisivu.dnainternet.net/heipisil/Faros/

Näyttää että tuosta CW-Skimmeristä syntyy ainakin keskustelua.Ilmankos FT-1000 ja Icomin Pro jotka olleet kakkos- tai kolmos radioina ovat saaneet väistyä pöydiltä, laajakaistaradioihin siirtymisen johdosta.
Epäilen ettei siihen suureen syksyllä olevaan kontestiin saada edes sitä skimmerin kieltävää lauseketta aikaan. Tai että heillä olisi ihan oma luokka, tai että heidät hyväksyttäisi siihen clusterinkäyttäjien joukkoon. Joka tapauksessa tästä hälystä jopa mattimyöhäisetkin heräävät ja hankkivat tarvittavat laitteet ja ovat kisassa mukana, kuisaamassa norjalaisia jotka vielä käyttävät manuaalista antoa. Tässä viittaus heidän vuosien takaiseen ehdotukseen jossa cw:llä automaatti avaimet pitäisi kieltää kilpailuissa.

Kaunis perjantaiaamu järvivesi +18 c ja varmasti nousee jos luvattu sää toteutuu.
Kouvolassa lauletaan Karaoken ME, perjantaina kello 08.28 (sa) oli 210 tuntia 58 minuuttia mittarissa. http://www.kouvolansanomat.fi/page.php?page_id=3


Ei kommentteja: