Oma blogiluettelo

maanantai 7. heinäkuuta 2008

Skimmer uhka vai mahdollisuus



Maanantai aamun nopea kuuntelu 20 cw:llä tuotti vain 5X1NH havainnon joten ajattelin että keli-indeksit on taas poskellaan, ei vaan olleet DK0WCY ilmoitti ihan hyviä lukemia. Asemia ei vaan ollut äänessä jenkkilän suunnallakaan äänessä.

TO5E on ollut myös aamulla 20 cw:llä heti vuorokauden vaihduttua, en vaan ollut rigien äärellä. Kyllä heillä näyttää olevan välillä harha retkiä HF-bandeille. Aikanaan FJ/OH2AM kanssa oli 20 ssb qso mutta jotenkin siinä mahdollisen uuden maan huumassa ja jäi tuo 20 cw qso pitämättä, 40 cw:llä kyllä se pakollinen cw tuli hoidettua. Uutta dxcc-maata kun piti saada mahtumaan pc-lokiin ja rx-clus ohjelmaan ja hälyjä laittaa clusterille, taisi tulla joku hoidettua huonosti, kun vasta nyt tajusin että on tuollainen puute.

VK9Xxx porukka tulee 13 tai 14 pv vasta ääneen useilla kutsuilla, lupasin heitä jo viikkoa aikaisemmin, jostain kummasta syystä.

CW-Skimmer
En tiedä miksi pitää vastustaa aina uusia asioita kisoissa, eikö niille voida kisojen järjestävien taholta keksiä luokkia jos tuntuu ettei entisiin mahdu tai määritelmät ei sovi. Tiedän että muutamissa kisoissa on takana niin mahtava kalkkislaivurien joukko, ettei niitä käännä mikään. Ainoa joka muuttuu on vuosiluku säännöissä. Tässä on taas tilaisuus nopeille ja korvaherkkänä oleville kisojen järjestäjille hoitaa asiat. Tietysti asiasta voidaan ja pitää keskustella.

Täällä se kaiken pahan alku on, ei tarvitse edes osata cw:tä, kun cw-osaan voi osallistua, eikö tämä ole myös mahdollisuus saada porukkaa lisää cw-kisoihin? http://www.dxatlas.com/CwSkimmer/

Ei kommentteja: