Oma blogiluettelo

sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

Pikkupistooli dx-clusterilla



CY0X Sablen onnistuin kuulemaan sunnuntaina illan suussa 14010.6 sujuvasti otti japanilaisia, jenkkilää ja EU:kin kelpasi. Puolen tunnin päästä oli jo mahtava pileuppi josta olisi jo ollut hankala päästä läpi, eka vihjeen jälkeen oli vielä hiljaista ja se oli helpponakki. En tiedä ovatko siellä tehneet jotain parannuksia HF-signaalille, mielestäni ei keli-indeksit mitenkään olleet loistavat mutta signaali oli kuitenkin hyvin luettavissa.

Tietysti jos haluaa jokaisen vihjeen workkia vasta puolen tunnin päästä, että kaikki myöhäisherännäiset ovat ehtineet mukaan niin sinne vaan. Mitä hentoisenpi signaali, sitä huonommat mahdollisuudet on päästä läpi kun jo puolenkymmentä vihjettä on asemasta tullut dx-clusterille. Pikkupistoolin on oltava etu rintamassa mieluiten ennen sitä ekaa vihjettä ja vielä sellaisella dx-clusterilla jolle se vihje tulee heti eikä loman jälkeen.

9Q/DK3MO oli 14005.0 ja olenpa tyytyväinen ettei tarvitse tälläisen tököttäjän kanssa edes yrittää cw qsoa pitää. Jos ei oma cw ole mitenkään mallikasta, ei ole tälläkään asemalla. Melkein voisi häntä syyttää cw merkkien ja aikavakioiden pahoinpitelystä. Kyllä niistä merkeistä myös tuollaisen kutsun sai kasaan joka dx-clusterilla oli vihjeenä mainittu.

OH5RBI vihjerivi: "NL7Z 50095 OH2BC 3-jul-2008 11.34z up 3" Ei ollut eka qso 6 m OH-maahan: http://www.mtaonline.net/~nl7z/index_eme.html


Ei kommentteja: