Oma blogiluettelo

keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Uusi IOTA äänessä - KL7DX



Keskiviikko aamuna (utc) KL7DX tuli ääneen NA-234, A-indeksi oli jo noussut 14 joten ei pihaustakaan kuulunut 14260, kyllä niin tehokkaasti aurora tappoi kelin pohjoiseen. Enkä edes muista milloin olen KL7 ajannut tai edes kuullut LP kautta, eikä kuulu nytkään.

Siinä puolen päivän aikana signaali oli jo noussut niin että muutama OHkin sen ajoi, ei mitenkään kova mutta selvästi luettavissa ja täältä oltiin selvästi niskan päällä. Eteläisestä EUsta eivät oikein kuulleetkaan vaan ooverit meni pahasti päällekkäin jos ei kukaan jelpannut ooverien vaihdossa olisi qso jäänyt pitämättä monessa tapauksessa. Heidän lokista kyllä löytyy mutta erittäin pahaa ontumista oli qson pito. Nythän vasta eletään heidän pedition ekaa päivää ja a-indeksi tulossa alas ei hätää. Jos ei se vulkaaninen toiminta jonka varoitus on saarelle annettu, sotke koko hommaa.

Ennusteen mukaan A-indeksin huippu on juuri nyt ja siitä alkaa taas lasku. Kyllä se tuonne alle 10 pitäisi olla http://www.wm7d.net/hamradio/solar/27d_forecast.shtml
Lähes hellettä ja muutama sateetonta päivä on luvattu, nyt kävi käsky maton pesuun. Ei muuta kuin kuivumis naruja ja vesiletkua virittelemään, joskus vaan ne narut menneet muihin väli aikaisiksi tarkoittetuihin pysyviin rakennelmiin. Mattoja meillä ainakin pestää yleensä kerran kesässä joten niitä tarpeettomia naruja aina jossain roikkuu ja sopivasti käytettävissä. Kyllä se 80 m dipoli vuoden pyykki narullakin kestää ylhäällä, kotimaan korkeuksissa.

Ei kommentteja: