Oma blogiluettelo

tiistai 5. elokuuta 2008

Matoja kaalissa


Kesäkisan CW-osaa otin osaa 100 watilla, asemia oli vähänlaisesti. Eivät ison tehon pojatkaan saaneet sataa qsoa rikki, vaikka lähellä se taisi olla. Yllättävän hyvää keliä oli 80 bandilla 800 ja 900 alkuisiin kuntiin, vielä kisan lopusskin tulivat ihan luettavasti. 40 m oli sellainen perinterinen täältä kulmalta kuunneltuna 800 ja 900 oli keliä, mutta kaikki muut oli ihan himmeitä.
OH1JD yritettiin porukalla 40 m saada qsoa, mutta ei sinne monikaan päässyt läpi, mihin lie hänellä antenni sojottanut ja tehoa tarpeeksi niin kyllä kuuluin, mutta hän ei kuullut 100 w signaalia, vaikka yagia sinne kääntelin ja s-mittarista parhaan kohdan etsin. Ossi OH3YI ja Reiska OH5UFO kuuli ihan hyvin vaikka ei heilläkään mitenkään voimakas signaali ollut 40 m bandilla. 600 sarjan asemia en 40 m kuullut olenkaan kun perinteiset OH6A ja muut kerho asemat olivat poissa, tai en edes 80 m heitä kuullut.

F-Securen vartiointi palveluun ei voi enää luottaa, sain kahteen koneeseen matoja kaalit täyteen, toisessa oli XP ja toisessa 98ME joten piti irtisanoa vuosia kestänyt yhteistyö, ei tuo palomuuri ja virusuojaus matoja estänyt vaikka niin luulin.Muutaman päivän nettikrapulakin ehti yllättää, kun viikon loppukin sattui väliin.

Eikä siinä kaikki, taas pitää kirjoittaa RXCLUS uudestaan IOTA- ja DXCC-listat hälyjä vuoksi. Ja siirtää vanhoja tietoja uudelleen ja aina siinä hässäkässä joku häviääkin lopullisesti. Kyllä näistä W tuotuksista on vaikea ilman hiirtä kopioda tai siirtää pois kaalimatojen seasta omia tuotoksia. Kuulemma tämä mato syö juuri hiiren kursorin näytöltä tai tekeen sen erityisen pieneksi, käytännössä näkymättömäksi. Joten iltapuhdetta riittää ALT ja F näppylöiden kanssa, kun saan kaalimatokoneen koneen kotiin.

73, Pertti OH5TQ
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: