Oma blogiluettelo

keskiviikko 6. elokuuta 2008

Uutta IOTAa tarjolla


Kyllä se on vaikeeta jos VO2A antaa cw:llä, only JA/Asia, niin up-taajuudella hyvin monia EU:n asemia kutsumassa. Mitenkähän nuo maantiedon opinnot ovat ovat aikanaan menneet, jos valtioiden rajat vähän liikkuvia niin maanosat sentään pysyneet entisinä.

YW5IOTA oli 14039.0 tiistaina alku illasta tarjolla, otti omalta taajuudelta ja tuli melkoisen nihkeästi, EU ja USAa sekaisin otti joten pientä kisaa siinä tuli. Siinä pitkillä kutsuilla pidettiin taajuus lukukelvottomana, ainakin täältä jossa heidän signaali oli heikko. Eteläinen EU oli vahvoilla, kuin olettaa saattoi.

Olen tässä muutamana päivänä taustalla pitänyt rigiä 3699 taajuudella, meno on jotenkin rauhoittunut viikonloppuisinkin. Siellähän oli ennen asemia jotka tuli taajuudelle vasta muutaman kossukupin jälkeen, siinä ryhmässä oli muutamia asemia joita en koskaan ole kuullut selvinpäin. Tai ainakin sen vaikutelman sain siitä sössöttämisestä ja samojen asioiden jatkuvasta toistamisesta. Päivällä taajuudella oli aivan toiset asemat ja käytöstavat, turhaa koko 3699 syyllistää moisesta hurjastelusta.

Parasta ennen meni - entä sitten: http://www.marmai.fi/uutiset/article117670.ece

Heinäsirkkojen siritystä en ole onnistunut kuulemaan muutamasta sirkasta olen tehnyt näkö havainnon. Johtopäätöksenä noista havainnoista voisi vetää että ylätaajuudet on jo filtteröity mutta osa näostä on vielä tallella.

Tuuli puhaltaa koilisesta ja "sh/wx Kouvola" väittää että Utissa on itätuuli 9m/s, kun OH5RBI kysyy. Ehkä se sitten on lähempänä itää kuin pohjoista, ainakin tuulee ja rivakasti.


73, Pertti OH5TQ
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: