Oma blogiluettelo

sunnuntai 24. elokuuta 2008

Pilkkuja tässä vaan odotellaan



Uusia ja tuoreita auringon pilkkuja odotellaan kovasti, odottavan aika sanotaan olevan pitkää ja siltä se tuntuukin. Viimeiset todetut pilkut oli kuulemma niitä jäänteitä siitä edellisestä jaksosta ja ne oli väärinpäin tieteilijöiden mukaan ja se on luotettava merkki että pilkkujakso vaihtuu. Hyvät HF-kelit oli silloinkin.


Erään ennustuksen mukaan nyt meneillään olevassa pilkku minimissä on kaksoispohjat, pieni nousu siinä välissä ja taas uudet pohjat. näinhän on usein käynyt, riippuen käppyröiden skaalasta miten voimakkaasti se näkyy. Kyllä minulle ne yhdet pohjakosketukset riittäisi.


Pilkku mikä tuossa näkyy onkin ISS avaruus asema (kait se musta täplä), kertoi Jussi OH5CH
http://www.spaceweather.com/swpod2008/22aug08/P.-Fazzi-J.-Fairfull-J.-Stetson1.jpg?PHPSESSID=fcnkmjoe7hpo7f325bok0jju92


Cocos Keelingiltä oli VK9CJW lauantaina 14190 ja otti 14195 joka loukkasi Ninon kyseisen taajuuden herruutta pahasti ja senhän tietää mitä siitä tuli, täällä kuuneltuna Nino voitti heiveröisen VK9CJW signaalin. Sunnuntaina aamupäivän puolella 18135 siellä se pihisi ja hissukseen oli nousussa. Acomilla ajaa multibandi keppiin, jos ei sitten ole jo sitä käräyttänyt. Myöhemmin siirtyi taas 14190 japanilaiset ja italialiset oli vahvoilla. http://www.ik5run.it/vk9cjw.htm



Pätkä Mustilan radio historiaa aivan alusta. OH5Z postituslistalta poimittua by OH5NQ:
"Setäni Eric'in ensimmäinen QSO oli vuonna 1905 kipinälähettimellä Venäläiseen panssarilaivaan Suomenlahdella. Hän kärysi siitä ja poliisi tuli. Sitten tuli venäläiseltä ins. Popovilta kirje viranomaisille että nuori poika Eric oli ihan ok eikä pidä rangaista - eikä rangaistu, paitsi isoisäni joka läksytti Eric-poikaa pahan kerran."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Eric_Tigerstedt


Kerhoaseman talkoiden määritelmä ruotsiksi ja suomeksi, eli tehtävät jakautuvat kahteen kategoriaan: "Man gör", eli "joku mies tekee", tai sitten "Ingenjör", eli "ei kukaan tee" Qsp Kari OH5XT/ OG5M


Löysin paikallisen Antiikki puodin jossa myös kahvila ja kirppis http://www.kimolantupajumi.fi/


Ei kommentteja: