Oma blogiluettelo

tiistai 19. elokuuta 2008

Alkukilpailussa karsiutuneet


New DX-Summittia olen satunnaisesti seurannut lähinnä miten vihjeet sinne ilmestyy, olen havainnoinut että sinne annettuja vihjeitä on nykyisin aika harvassa. Nehän tunnistaa siitä antajan kutsun perässä olevasta @ -merkistä: http://www.dxsummit.fi/DxSpots.aspx

Se mistä se johtuu voi vain arvailla, onko käyttäjät vähentyneet? Mitää faktaa ei minulla kuitenkaan ole esimerkiksi vuoden takaista tilastoa, joten tämä voi olla pahaa harhaa, EUssakin paras lomakausi menossa ja kuka silloin bandeja kyttäilee. Lukuunottamatta meikäläistä joka aamuisin ja iltaisin ainakin katsoo clusterilta mitä olisi ollut tarjolla.

EU0EU kutsua käyttävä piraatti on ottanut FW1W ja 5W0HH hampaisiin, syystä ettei hän kyseessä olevia asemia kuule, totta se on ettei asemaa aina kuulu vaikka japanista tulee vihjeitä perä perään. Kyllä ne HF-kelit on sellaisissa pilkku lukemissa, jos ei ole aikaa kytätä tai edes tietoa milloin eribandien paras kelipiikki on juuri kyseiseen paikkaan ja onko asema juuri sillä bandilla äänessä, niin tuskaa ja närästystä se saattaa aiheuttaa. Nämä on juuri niitä tekijöitä jotka tarvitsee olla paikallaan että olisi mahdollisuus edes kuulla asemaa tai saada jopa yhteyden. Alkukilpailu karsii jo paljon kisailijoita se on nähty jos et edes kuule, ei ole toivoa välieriin pääsystä. Onneksi päivät ovat erilaiset ja alkukilpailuja useita.

73, Pertti OH5TQ
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: