Oma blogiluettelo

lauantai 16. elokuuta 2008

Vähäiset pilkut ja vielä vahemmän asemia


Kun pilkut ovat niin vähissä on noiden yläbandien aktiviteetti vähän ES-kelien varassa, joten monilla EU on jo workittuna. Ja asemia muutenkin vähän, olen aamuisin kuunnellut usein idästä ja Pacifikin asemista annettuja vihjeitä 12 m jossa helppojakin maita puutteessa. Viimeksi perjantaina JD1 yritin saada kuuleviin, mutta havainnot oli RA3CQ ja jonkun RA6 workkimiset JD1 taajuudelta. MUF oli siihen suuntaan silloin täällä vain 19.2 Mhz , mutta nousussa.

Usein käy niin että kun MUF maksimissa kyseessä olevaan kohteeseen, on asema jo tipotiessään. Nytkin JD1 siirtyi 21050, ei piisaa pinna odottaa mahdollista kunnon keliä EU:hun kun asemat, japanilaiset ja UA0, ja 9 loppuva ja pileuppi hiipuu ja vain muutamana RA3 tai UA6 siihen tulee vastaamaan. FW1W kanssa jopa samalle bandille on ilmestynyt FW1Z tosin eri modelle.

Lauantaina kuuntelin 18130 taajuutta kun JX9JKA piti vastaanottoa mutta skippi niin pitkä ettei asemasta mitään kuulunut, olisi ollut uusi ssb maa sillä bandilla. Samalla asensin ja kokeilin Internet Explorer 8 ja nyt taas linkkien teko päiväkirjassa onnistuu. Onneksi oli sateinen iltapäivä, ulkohommatkin jumissa.

KP5 on tulossa ääneen tässä uutisia: http://www.lyradio.org/dxnews/2008/08/16/opdx-870-1-kp5-desecheo/

Myös FR/G on vielä suunnitteilla tälle vuodelle: http://glorieuses2008.free.fr/

Myös IOTA workkijoille on taas sitä vaiketa kiveä suunniteltu valloitettavksi 2009 http://islandmanrockallexpedition2009.com/

73, Pertti OH5TQ
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: