Oma blogiluettelo

torstai 26. tammikuuta 2012

VK0TH ahkerasti äänessä, päivittäin 20m cw;llä



Antenni suuntien laskemisesta eri prefikseihin, sain palautetta. OH2J kirjautumisessa on syytä ilmoittaa komennolla  set/qra =  oma lokaattori, niin antennin suunnat sattuu paremmin kohdalleen. Erään väittämän mukaan, väärässä = vanhan piirijaon mukaan olevaan kutsuun se antoi sen piirin suunnan, tietysti asteet vähän poikkeaa. Tosin harvalla meistä on niin  kapeakeilainen antenni että sillä olisi käytännön merkitystä. Onhan OH pitkä maa, joten Rovaniemeltä suunta on vähän toinen kuin täällä etelästä. Rauhoittaa se hyvin mieltä, että suunta-antenni on oikeassa suunnassa, ja siinä odottelee että keli nousisi, ettei kuuleminen ei ole ainakaan kiinni antennin suunnasta.

Isompi tekijä on  etenemisen erot, kuuluko vain ei,  jokunen aamua sitten juttelin skypellä Matin OH9RI/OH2RI kanssa, ja yritimme kuunnella samaa asemaa, HK0NA 30m cw:llä, täällä pihisi 80 m dipolilla, siellä ei 2 elm antennilla ei mitään, bandi aivan hiljainen.
Kuitenkin Matti mainitsi että taas 80m cw:llä, HK0NA tulee kaikenpäivää luettavasti hänen GP antenniin. Siellä ollaan tähän aikaan vuodesta jatkuvassa grayline tilassa ja keliä on.Täällä etelässä päivällä jopa 3699 Aria jukeboksivihtoria ei täällä oikein lue dipolilla.

Markun OH8OR viesti torstaina

Auroora tuntuu häiritsevän pohjoisen asemia enemmän kuin etelän asemia. Olen viime päivinä yrittänyt kuunnella VP6T:n,  C21HA:n ja T32:n signaaleja Euroopan vihjeiden perusteella. Ainoastaan 10 MHZ:n taajuudella olen kuullut pihinää niin, että hädin tuskin pystyy lukemaan. Kun Euroopan vihjeissä puhutaan kovista signaaleista, niin siinä ei ole mitään jakoa.

HK0NA sen sijaan tulee kohtuullisesti. Tänäkin aamuna se tuli vahvasti 80 ja 40 metrillä. TN2T tuntuu myös olevan aktiivinen kolmen aseman voimin. Joillakin sen operaattoreilla ei tunnu olevan kovin vahva pileupin lukemistaito, kun kutsun selville saaminen tuntuu oevan varsin hidasta.

Ei muuta kuin jatketaan kuuntelua. Toivottavasti auroorakin heikkenee ja kelit paranevat ja kuulisi noita Pasifikin asemiakin.

73, de Markku


Viikonloppuna on CQ WW 160m cw kisa tulossa tässä bandin sisäisiä taajuusjako suosituksia. Jos vanhat merkit pitää paikkaan cw asemia on bandi täynnä ja suositukset joutaa hyllylle. Alapäässä isotpannut jauhaa cq testiä.

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: