Oma blogiluettelo

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

QRM tehtailijoillakin kiireita


Tahallisen QRM:n tekijöillä on ollut nyt kiirettä ehtiä häiritsemään kaikkia DX peditioneja, kun niitä on yhtäaikaa niin monta äänessä ja vielä monella bandilla. Ahkerasti ne tuntuvat olevan asialla. Samoin kuin bandipoliisit, jotka aiheuttavat vielä enemmän häiriötä.

Toinen harrastuksen ikävä piirre on, josta Perttikin on kirjoittanut paljon, meneillään olevan QSO:n päälle kutsuminen. Kuuntelin eräänä päivänä HK0NA:n pileupia ja siellä oli paljon jopa huippu-OH-asemia kutsumassa  jo vastatun aseman päällä. Jos vielä pileuppi asema palkitsee päälle kutsujan yhteydellä, ollaan kyllä pitkällä suossa. by PerttiTällöin HK0NA:n operaattori joutui varmistamaan  kutsua ja raporttia. Mikä ihme saa suomalaisetkin käyttäytymään kuin Etelä-Euroopan "kuumakallet". Kun HK0NA ei vastannut kenellekään kutsuaan tällä tavalla tahkoneelle, niin onko tuollaisessa mitään järkeä. Jokainen voisi tarkkailla kellon kanssa jonkin aikaa pileupia ja laskea, kuinka paljon tällainen hidastuttaa QSOjen pitoa ja kuinka paljon oman kutsun läpisaaminen hidastuu.

Amatööritutkintoon olisi hyvä sisällyttää yhtenä osana Code of Conductin sisältö. Ei tekisi pahaa itse kunkin lukea sitä. Nykyään se näyttää oleva logona lähes kaikkien peditionien kotisivuilla. Siinä on selkeät ohjeet myös DX peditionien workkimiseen.

Markku OH8OR.

Tänään keskiviikkona olin auringonlaskun aikoihin VP6T taajuudella 7185  ja jammeri jauhoi S9 ei siihen jammerin kuunteluväliin ollut kutsulla asiaa, koska ei olisi kuitenkaan saanut mahdollisesta vastauksesta mitään luettua. Ihan tahallista häirintää.

Myös C21HA taistelee heidän kuunteluaan häiritsevän QRM lähetteen kanssa.
We also have strong QRM from near station, probably from VK, in the pile-up window and as well as on our QRG. It is a pity and we can not understand this attitude.
  
Uutiskynnyksen ylittänyt aurora varoitus, aiheutti tietysti A-indeksin nousun. Mutta Malpelo HK0NA tuli kuultavasti heti keskiviikko aamuna 10124 ja 7056 oli workittavissa, 3524 kuului hyvin, mutta pileuppi oli edelleen mahtava, joten katsotaan miten muutaman aamun kuluttua jos täällä olisi jo jakoa. 
Jotenkin jäi tuosta isosta aurorasta pettymys käteen, ei tullutkaan mitään mustaa-aukkoa joka olisi syönyt kaikki signaalit, jopa HK0NA pihisi 12m cw:llä, auringonlaskun aikana. Tosin selvästi himeenpänä kuin ennen auroraa.
Taudin oireet ei oikein ehtineet saavuttaa maximipistettä joten katsotaan torstaina miten SFI indeksien nousu näkyy keleissä.

VP6T Pitcairnilta tuli torstaina aamulla 0330 utc S9 mittariin ja oli helppo, hyvä näyttö kelistä  aurovyöhykkeen läpi. Ja häiriköitä äärimmäisen vähän = EU nukkuu tai qrm tehtailijat ovat myös väsyneet.

Tapahtuma ja linkki

Pihabongaus 2012 järjestetään ensi viikonloppuna 28.-29.1.! Suomen
suurimpaan lintutapahtumaan osallistui viime vuonna 15 000 ihmistä 10000
pihalla - laitetaanko tänä vuonna vielä paremmaksi?
Osallistu osoitteessa www.pihabongaus.fi

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: