Oma blogiluettelo

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Ravansaari, R1MVI, 4J1FS deleted listalle 17.2.2012 ?

                                                    Alppiruusu lumessa 15.1.2012

Muutamana iltapäivänä on HK0NA ollut 12m ssb ja ottanut numeroittain, kelipiikki täällä oli  heti 13.00 utc jälkeen ja kova pudotus heti auringonlaskun jälkeen joka oli 13.40 utc
Ja uusi nousu noin 30 minuuttia sen jälkeen, ei sellainen kuin oli ennen auringonlaskua, mutta kuitenkin, että viitosten vuorolla täältäkin oli asiaa.Edellisen päivä jaossa, ei täältä ollut asiaa, OH1- ja 2 kyllä oli kyllä hyvin mukana.

Aamuisin /yöllä ei ole olut HK0NA 40m jakoa, vaan 6m tarjontaa, turhaan aamuisin kömmin rigien äärelle, edes kuuntelmaan, olisi vain pitänyt jatkaa nukkumista.

Nyt kun HK0NA netti lokia ei ole vielä käytettävissä ja skimmerit jauhaa vihjeitä, on piraattien kulta-aikaa cw:llä, ja tarjontaa on sillakin rintamalla. Ehkä siksi tarjontaa keskitetty ssb:llä tänäänkin ainakin 10, 12, ja 15 m.

Malpelon (HK0/M) alueen- ja harrasteemme historiaa, ja muitakin mielenkiintoisia dxcc- maita.

Ravansaari 17.2.2012 deleted listalla?

Ravansaari on DXCC-maana siis 16.2.2012 saakka ja seuraavasta päivästä
(17.2.2012) lukien sieltä pidetyt yhteydet lasketaan pidetyiksi
Euroopanpuoleisesta Venäjästä, UA1.. Lopullisen päätöksen asiasta tekee
tietenkin ARRL:n DXCC-komitea.

Vaikka Venäjän viranomaiset tyssäsivät viime syksynä Ravansaaren
jäähyväispedition, on teoriassa mahdollista - vaikkakin epätodennäköistä
- että maa tulisi enää ääneen.

73!
Jari, OH2BU
OH2BU/MVI, 4J1FS, R1MVI


Sähkökatkoksia ja Hekolla oksia sahailua

Muutama vuosi sitten kesällä täälläkin Hekolla sahattiin puiden oksia, jotka mahdollisesti ovat kasvamassa 20 kV linjan päälle. Sujuvasti sahaus kävi, ohjaajan oli syytä olla taitava, käsittääkseni 20 kV linja oli toiminnassa, yhtään latvustoa ei sahattu. Nyt lumen ansiosta nämä latvustot oli niitä jotka tuolle linjalle taipui, lähinnä koivuja. Tai kuusen tai männyn latvoja jotka poikki mennessään jäivät linjan päälle keikkumaan. Oksien sahauksella saatu hyöty oli vähäistä tai ainakin kyseenalaista jos latvoja ei oteta mukaan sahattavaksi, se  mitä metsän omistaja tästä olisi tuumannut on jo toinen juttu.

Samoihin aikoihin 20kV linjan alustan maasto raivaus sahaporukalla kaikki sileäksi, yritin asiaa kysellä työtä suorittavilta, miksi katajatkin? Me ei ymmärretty toisiamme, ja tulkkia ei sattunut paikalle. Vuosikymmeniä linjan alla kasvaneet katajatkin saivat väistyä, joilla ei ollut mitään mahdollisuutta kasvaa 20 kV linjan haitaksi, tai edes Relacomin huoltamiin pylväissä oleviin puhelinlinjoihin.


73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: