Oma blogiluettelo

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Sähköistä - sähköttömyyttä

                                        Silloin kun talvella oli täällä Verlassa lunta

Kumma sattuma, tuolla lännessä sähköyhtiöt ovat pörssiyhtiöitä ja siellä ongelmia
sähköverkon toimivuudessa. Toimitus viiveet yllättävän pitkiä. Täällä pienet paikalliset yhtiöt ja hommat paremmin hanskassa, ainakin nyt asiakkaan kannalta katsottuna ja tietääkseni osinkoa nekin vielä jakaneet osakkaille.Johtajien bonuksista en tiedä.

Saattaa olla että monessa kunnassa kirotaan päätöksiä myydä kunnallinen tuottavakin sähköyhtiö, sille suurelle pörssiyhtiölle.

Se hyvä puoli noista kehä III sisäpuolen ongelmista oli, että maan hallitus herännyt pohtimaan tilanteen vakavuutta. Ja varmasti tulee vaatimaan kaikilta (pörssiyhtiöltäkin) parempaa valmiutta hoitaa asioista, tosin se tulee näkymään varmasti sähkön hinnassa, maksaja on aina tiedossa, joten ei hätää. Täällä oli se 10 tunnin katkos, ei pahemmin haitannut sattui yöajaksi, aamun kahvit vain siirtyi tunnilla.


Sähkön käytön tilastoa täällä, perustiedot kohteesta:
Omakotitalo valmistui syksyllä 2007, 1,5 kerrosta, lämmitettävä tila 400m3
Sähkölämmitys, alakerrassa vesikiertoiset patterit, yläkerrassa suora sähkölämpö. Lämmöntalteenotto laite Nibe 310 P, alakerrassa Cronspisen 500 kaakelitakka jota lämmityskaudella lämmitetään joka päivä. Kahden henkilön talous, sähkösaunan käyttö erittäin vähäistä, rantasauna lämpiää puilla talvellakin.Sisälämpötila +20c.
Sähkön kulutukset vuosittain:
2008  13401 kWh
2009  13258 kWh
2010  12228 kWh
2011  11660 kWh
Joulukuussa  2011 oli pienin kulutus koko tilastoinnin aikana, kyseisessä kuussa.


Saimme ohuen jääpeitteen järveen, vuoden vaihtuessa. Uudenvuoden päivän aamun valjettua oli ohut lumikerros ohuen jään päällä. Nyt vain toivomaan ettei tuuli sitä riko, olisi
luistelun kannalta tasaista jäätä tulossa. Mutta sää ennusteet on heikot, tasaisen jään muodostumiselle, tuulta ja vesisadetta tulossa.

Ajankohtainen linkki, pitkän sähkökatkoksen varalle

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: