Oma blogiluettelo

maanantai 9. tammikuuta 2012

Olihan niitä vuonna 2003 TO4E ja 2009 FT5GA


Eastern Kiribati, T32AU, T32CO,  T32LJ,  T32TR, T32TX, T32WW ja T32WW
tulossa 17.1 –2.2.2012. Täällä on toiveita yökelin mahdollisuudesta navannyli, 20-10m bandeilla, koska varmasti pitävät ”kotiin” yhteyksiä.

Minulla selvästi odottavaa tunnelma, HK0NA Malpelollle ja VP6T Pitcairnille, on  bandi- ja mode pohjainen puutelista laadittu ja tuossa riginkupeella. Jos aikataulut pitää paikkaansa niin Pitcairn on äänessä 20-29.1.2012, ja Malpelo 21.1-8.2.2012. Kokemuksesta johtuen todellisen loppupäivän ennustaminen on vaikeaa, usein sieltä on pihistetty, vedoten ulkoisiin tekijöihin joita varmasti löytyy, väsymyksen ja retkellä  koettujen ongelmien lisäksi.

Olen joskus luottanut annettuihin päiviin lujasti ja kokenut karvaan pettymyksen, se oli silloin kun piti mennä etäasemalle 26 km päähän workkimaan. Nykyisin dx-clusterilta voi asian tarkistaa, onko pedio vielä meneillään.

Ja täältä lisää ajankohtaisia dx-vihjeitä, linkkeineen.


Turhaan syyllistin Ranskalaisia tiettyjen dxcc-maiden aktivoinnin puutteesta, alkaa  lähimuistikin pätkiä. Omia dxcc-tilastoja päivittäessä ja tiettyjen yhteyksien etsimisessä käsilokista. Huomasin että 2003 on ollut,TO4E  ja 2009 FT5GA. Molemmat varsin mittavian retkiä yhteysmäärien mukaan. Ja täältä periaatteessa helppoja, mutta vieläkin on niistä muista dxcc-lähisaarissa, mustia aukkoja. Tietysti näissä isoissa peditiossa on ollut kansainvälistä yhteistyötä, oletan että viranomaisyhteydet  on kuitenkin hoidettu  ranskaksi ja ranskalaisten toimesta, siitä on saattanut olla etua luvan saamiseen.


Täällä Markon OH3XR äänityksiä 160m bandin dx-yhteyksistä


Arin OH7FES mielenkiintoiset kotisivut http://lieksa.pp.fi/oh7fes/index.htm

Ei se dxcc-tilaston päivittäminen, mikään läpihuutojuttu ollutkaan, kovalevyjen siirrosta ja kopioimisen yhteydessä on kadonnut jostain syystä qsoja. Niitä olen naputellut uudestaan lokiin. Kadonneilla yhteyksillä ei näytä olevan mitään selvää logiikkaan, tietyn päivän jälkeen ne kuitenkin näyttää tapahtuneen, täysin sekään ei vielä ole varmistunut. Onneksi on se käsiloki josta voin tarkistaa, ja homma jatkuu.

Lumesta johtuvaa hyötyliikuntaa on täälläkin vihdoin päästy aloittamaan noin 10 cm kevyellä pakkaslumella ja nyt se siirrettiin suoraan puhdistettavan alueen laidoille. Piha-alueen kaventumiseen on mahdollisen runsaslumisen talven johdosta on nyt varauduttu. Tässä rinnetontilla se on aikahelppo toteuttaa, tietysti se nyt jää haaveeksi, se runsaan lumen tuleminen.

 73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: