Oma blogiluettelo

perjantai 27. tammikuuta 2012

Onko yökeliä VP6T suuntaan, se selviää tulevina öinä

                      Paikallisen pienhiukkaskiihdyttimen Misan kuivaa polttoainetta

Perjantaina kuuntelin ahkerasti, ei tehnyt mieli lähteä ulkotyöosastolle flunssa päällä, oli tullut  talvi ja tännekin pakkasta, reilut 10 astetta. Vain yksi päivän kauppareissu katkaisi kuuntelun, aikomus oli tehdä saman aikaisesti taustalla muutakin. Mutta kuunteluksi se vain meni ja antennin pyörittelyksi.

Ensin odottelin HK0NA 24892, kun tuo edellinen 12m cw yhteys ei näkynyt heidän lokissaan ja sieltähän se ilmestyi taajuudelle, ensin kuulin OH5VX ja toiseksi OH5WW menevän läpi, en ollut näköjään ainoa joka heitä odotti. Minulta jäi alakerrasta haettu kahvi mukiin, piti aloittaa kutsuminen ja sieltä se sitten tuli. Toivotaan että nyt näkyy lokissa, dx-clusterilla on ollut useita annoja joissa valitellaan yhteyksien puutetta heidän lokissaan.

Sen jälkeen siirryin 20m cw:lle odottelemaan VP6T, joka aika säännöllisesti iltapäivällä siellä ollut, tullut joko LP tai SP suunnasta, uskoin LP suuntaan. Tänään ei ollut LP suunta vahvoilla, vaan asema tuli suoraan SP suunnasta, mistä se sitten johtui, onko pyykinkuivaus telineessä sittenkin etu-takasuhdetta. Siinä viihdyin pitkään ja kutsuin, ei vieläkään ollut vuoroni.

Taas taajuutta 14035 pitkään kuunnelleena jossa VP6T piti pileuppia, tapahtui  lähes kaikkea. Hyvin hyvin tavallista on tulla taajuudelle kutsumaan cq, kysymättä onko taajuus edes vapaa.  Ja se tyyppi moka, lukuisa määrä asemia jotka kutsuu VP6T taajuudella, vaikka pitäisi olla upissa ja poliisit heitä pois ajamassa. Tätä ilmiötä ei ole aamuisin kun kello on 02 tai 03 utc, on kuuntelut niin  pileuppi taajuuksilla on taivaallisen rauhallista, niillä bandeilla joilla kyseiset dx-asemat silloin ovat. Ei voi muuta päätellä kuin EU häiriköt ja poliisit nukkuu, heille toivon pitkiä ja rauhallisia unia ja rauhallista seuraavaa työpaivää.

Ja tässä haastetta yökuunteluun navanyli, toivottavasti he tuolla bandilla viihtyvät useita tunteja.

24903.0  VP6T        27-Jan-2012 1732Z                               <W3LPL>

Syksyllä kirjoitit blogissasi, miten jotkut asemat workkivat toisten
kutsulla T32C operaation aikana dupeqsoja!

T32C qsl tipahti postiluukusta eilen ja siinä väitettiin minun workkineen 2
dupeqsoa 20 ja 15 metrin fonella ja cw:llä.
Qsoni ei edes mahtunut yhteen tarraan ja kortteja tuli kaksein kappalein.

Yhtenä päivämääränä jolloin minun väitettiin ajaneeni nuo dupeqsot, en ole
ollut edes kotona.
Mietin, mitä mielihyvää saa hami, joka tuollaista tekee.

Hyvää kevättä. Mika oh6nvc

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: