Oma blogiluettelo

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Pileupin perusasioita


18130.0  TX6T        15-Jan-2012 1733Z on FO, up5 easy                     <NX7TT>

28030.0  XE2AS/P     14-Jan-2012 1508Z  na189 new iota               <N3UGY>
Tällä asemalla näyttää olevan myös aktiviteettia CB bandilla, sielläkin keräävät IOTA saaria, koska linkki RSGB IOTA sivuille.  27,7 Mhz keppi menee 10m cw:lle, se että onko muita bandeja tarjolla, ei ole vihjeissä näkynyt. Tällä bandillla, pitää olla hyvä kelipiikki, että täällä olisi luettavissa muutamalla watilla.

Uusi  "kilpailuaktiviteettimaraton":

Ilkan OH1WZ linkki sivut

Varsinaista pileuppia HK0NA  Malpelolta odotellessa, voin kerrata omia kokemuksia pileup työskentelystä.
Varmista että kuulet haluamasi aseman niin hyvin että kuulet jos hän vastaa, tai odota kelin nousua, ehkä toiseenkin päivään.

Mitä nopeammin pääset pileuppi aseman kanssa synkroniin, hänen kuuntelunsa ja oman antosi kanssa, olet jo puoliksi pitänyt yhteyden. Aivan turha sinun on jatkuvasti kutsua, pileuppi asema antaa raporttia jo toiselle asemalle ja sitä et edes kuule, vaikka sinulle olisi vastattu, jos tahkoat vain omaa kutsuasi. Olet menettänyt jo pelin jos olet tuossa mielentilassa, ota kuppi kahvia ja rauhoitu.

Lyhyt oman kutsun anto kerran tai kaksi ja kuuntelua toisella vfolla, selvitä missä oli edellinen asema jonka pileuppi asema otti, ja selvitä itsellesi pileuppi aseman operaattorin tapaa hoitaa ottaminen, meneekö hän taajuutta ylös- vai alas vai istuuko paikallaan. Jokaisella operaattorilla on oma tapansa hoitaa tämä asia.

Jos pileuppi asema ei saa kokokutsua, niin älä vastaa jos mikään hänen antamasta ei sovi sinun kutsuusi, maanosa, prefiksi, numero tai suffiksi. Tämän yleisen periaatteen noudattamatta jättäminen on valitettavan yleistä, ja pileuppi asema joutuu kaivamaan ja anomaan että muut olisi edes hetken hiljaa. Hidastaa vain työskentelyä ja oman yhteytesi saaminen siirtyy tulevaisuuteen, kaikkien etu että työskentely sujuu.

Linkki

 

Pitkistä sähkökatkoista korvauksia, Suur- Savon Sähkö antaa ohjeita:

Maksamme sähkömarkkinalain mukaisen vakiokorvauksen yli 12 tuntia kestäneestä sähkökatkosta automaattisesti. Jos et kuitenkaan ole saanut hyvitystä sähkölaskussasi, voit hakea korvausta oheisella lomakkeella. Voit ottaa meihin yhteyttä lomakkeella myös silloin, kun olet jo saanut hyvityksen, mutta sen määrä vaatii tarkistusta.


73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: