Oma blogiluettelo

tiistai 3. tammikuuta 2012

Skimmeri kommentti: 'mulla on muiden avulla 300 maata'. by oh1wz

                                         1.1.2012 aamulla oli ohut jääteite Sonnanjärvessä

VK0TH on ollut aktiivinen viime päivinä, tänäänkin aamulla 10m cw, 15m digillä.
Ja 40m ssb ,vahinko etten ollut tarkkana, olisi saattanut täälläkin kuulua, koska ollaan vielä selvässä grayline tilassa.

DX de R6YY:      21005.0  VK0TH        PIRATE                         0654Z LN04
DX de VK0TH:     21070.0  VK0TH        I am not working CW on 15..mus 0656Z QD95
7130.0  VK0TH        2-Jan-2012 0918Z                                <N5NU>
VK0TH Macqurie netti loki, löytyy täältä.

HK0NA Malpeloa ja VP6T Pictairnin tulevat saman aikaiset peditot ovat omia taajuuksien tarkentaneet, katso uudet taajuudet.


OH1WZ on lisännyt kommentin tekstiisi "Skimmeri - onko se eettinen ongelma?":

Ilo kuulla että RBN / Skimmeri/ etävastaanottimet eivät ole DX-puolella ongelma.

Kommenttini viittasi lajin muutokseen, kuulo- vs. näköaistin käyttöön, omaan vs. muiden apuun. Ymmärrän että dxcc saa nopeammin kerättyä muiden avulla. Ja jos uskoo että se on ihan ok, on se ok. Mutta sitten pitäs sanoa - ei 'mulla on 300 maata', vaan 'mulla on muiden avulla 300 maata'.

Cheers, oh1wz

Tästä seuraisi tilastojen uudelleen avaaminen, milloin se pakettiverkon kautta tullut dx-vihje tulikaan workittua, vai löysinkö aseman itse. Vain tuliko se vihje 2m fm kanavan vai peräti hyvän kaverin puhelin soiton perusteella, vain workkiiko se hyvä kaveri peräti sen omalta asemaltaan. Erillisten muiden avulla workittujen listojen avaaminen - toivoton tapaus. Ehkä lisäys muiden avulla lisäys olisi helpompi toteuttaa.

Jos yleensä dx-taulukoita katsellaan, ei niissä ole kuin kutsu ja numerot. Jotka on kerätty sen hetkisten sääntöjen mukaan, joita joku organisaatio yrittää vielä vahtia, suurin valvoja ryhmä on muut listalla olijat. Ainahan perusasioista voidaan keskustella, meilläkin mennään jenkkilän sääntöjä mukaellen. Globaalissa harrasteessa on globaalit säännöt, moraalia väännetään paikallisesti omaksi, maan tavan mukaan. Silmä- tai suurennuslasien käyttöä kukaan ei ole vielä vaatinut poistettavaksi, niillä näkee ruudulta mikä olikaan sen workitun aseman kutsu jos ei sattunut kiireltään kuulemaan kutsua taajuudelta.


Pohjavesi ei ole vielä noussut ennätyksiin, mutta Sonnanjärvi jonka rannalta seuraan veden pintaa on kevät korkeuksissa ja virtaama Kymijokea myöten maksimissaan.



Bloggeri tökkiin nyt komentti toiminossa, joten tässä kopio.

OH6BG on lisännyt kommentin tekstiisi "Skimmeri - onko se eettinen ongelma?":
Se ero on varmaankin siinä että "mulla on 300 maata" tarkoittaa itse workittujen maiden määrää. "Mulla on toisten auttamana 300 maata" varmaankin tarkoittaa sitä, ettei ole workkinut itse näitä maita.

 
73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: