Oma blogiluettelo

torstai 5. tammikuuta 2012

HF Keliä on 10m ja LP keliä 12m

                                             Jaalan koivikkoa lumisena talvena

Date            Hour   SFI   A   K  Exp.K     R   SA    GMF   Aurora   Logger
5-Jan-2012   04     136   9   2     1       101  eru    qui       no     <DK0WCY>

Pilkut taas nousussa, mutta kiinnostavat vasta-asemat vähissä. 3D2AG/P Rotumalta vähän tökkivällä ja clikkisellä avainnuksella aamuisin 12m cw:llä ja on tullut aina LP kautta. Tuntee aseman vaikka edes antaisi kutsuaan. Kuin aikanaan CR7IC.

Pieni huomio muutama aamu sitten asema tuli  12m bandille, ensimmäisen vihjeen jälkeen alkoi taajuudella kertyä kutsujia, ja jatkuvan kutsumisen ansioista, itse asema oli ajoittain täällä ainakin mahdoton lukea, kun taajuudelta vielä otti.  Ajoittain kutsujat piti taukoa, joku siinä kuitenkin oli, Rotumaa ei vain kuulunut. Ihan hyvällä tonella ja samalla vauhdilla siihen oli ilmestynyt UN7 asema, joka antoi harvakseen kutsuaan, ja vihjettä virtasi Rotumasta.

Minäkin kääntelin antennia ja ihmettelin miten se keli noin äkkiä tippui Rotumalle en tuolla LP suunnalla sitä valerotumaa, millään meinannut kuulla, antenni oli UN7 suuntaan aivan poikittain. Tässä meni muutama minuutti, sitten onnistuin kuuleman taajuudella pileuppia pitävän aseman paremmin, ei täsmännyt avainnus ja tonekin aivan toinen, ei muuta tarvittu aseman indikoimiseen tämä ei ollut Rotuma, kutsu vain puuttui. Eihän tässä kukaan piratisoinnut Rotumaa, vaan meitä kuumana käyviä narutettiin, siis niitä jotka ei edes kutsua malttaneet kuunnella.

Toinen asema jota on usein selvästi piratisoitu VK0TH, Macquriela muutama aamu sitten  oli vihjeen 21005 mukaan VK0TH ja saman aikaisesti toinen VK0TH digimodella 21070.
Ja jonkun ajan kuluttua tuli VK0TH vihje joka kertoi ettei hän ole juuri  nyt 15m cwllä.

Usein VK0TH aloittaa päivän workkimiset aamuisin 10m cw:llä, Ja päivästä riippuen siirtyy muille bandeille ja usein digimodelle vihjeiden  taajuuksista päätellen.

Kyllä pileuppi aseman perustietoihin kannattaa tutustua, ei yksi asema voi olla kuin yhdessä paikassa kerrallaan. Ja seurata dx-clusterin vihjeitä, ja tarkista bandilta, mikä se kutsu olikaan. Muuten TO5G = FY iota SA-20 on usein kaksi asema usein äänessä saman aikaisesti.

KL7RRC uudessa iota NA-240  mahdollisesti 5-8.1.2012

Linkki




73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: