Oma blogiluettelo

torstai 3. helmikuuta 2011

VP8ORK 8.2.2011 saakka


A - indeksi on tippunut, nyt 13 ja vähän pilkkuja on, keli-infoista voisi päätellä että pieni toivo elää , että aamulla olisi jopa LP keliä VP8ORK suuntaan 20m.

Aamun 80m cw ei mitenkään tuhtia ollut, mutta hyvin ennen auringon nousua kuultavissa, OHkin näytti kelpaavan hyvin.

VP8ORK lokin katsellun havaintoja päiväyksellä 02.02.2011 14:56 utc. 10m ei yhtään yhteyttä meiltä eikä naapureilta ES, SM, OZ tai UA1/3, mutta LA:sta peräti kolme yhteyttä. 12m yhteydet ovat meidän 21, LA 3, UA1/3 10 yhteyden varassa,  onko kysymys aktiviteetin puutteesta vai kelin oikuista. Ehkä meillä on runsaampaa aktiviteettia bandien kuunteluun  ja se näin palkittu. Uskoisin että SM olisi myös ollut keliä, mutta ei asemia valmiina  workkimaan, kysymys on ollut hyvin rajallisesta aika-ikkunasta.

VP8ORK  OH - kelikarttaa, siis aikoja milloin täältä on sinne pidetty yhteyksiä, on syytä eri puolilla suomea katsella tarkkana. Paikallinen auringonlasku tai nousu on syytä tietää ja sen ympärille kannattaa aktiviteetti rakentaa ja olla valmiina taajuudella kun pihinästä asema nousee workkitavaksi, siinä saattaa olla vain minuuteista kysymys, milloin asema on workittavissa, riippuu vähän bandista.

Tai asema ei tänään nouse workkitavaksi ollenkaan, vaikka on jauhanut kyseille bandilla tuntikaupalla. Jos keli-indeksit ei ole suotuisat.
VP8ORK loki osoitteessa

10m kelin nousu tänne kyllä vaatisi selvästi paremmin pilkkuja, oli tuo 12m signaali niin heikko.

Eilen keskiviikkona superkalastaja Gildas TU5KG oli kutsulla FT5XT 14163 tarjolla Kergueleniltä. Vihdoinkin todellisuudessa äänessä jostain, vuosikaupalla mainintoja dx-bulletiineisssa, milloin missäkin FT5 saaren läheisyydessä ja arveluja että tulee saarelta ääneen.

TONGA, A35AY OC-049  Helmikuun 4 pv alkaen



Pertin OH5TQ päiväkirja
Kotisivut

Ei kommentteja: