Oma blogiluettelo

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

10m iltakelien odotusta


Timo OH3DF kertoi, 10m iltakeleissä oli perjantaina paikallista OH-rinkulaa tullut ”häiritsemään” Etelä Amerikkalaisia asemia ja tapahtuma-aika oli muutama tunti paikallisen auringon laskun jälkeen. Täytyypä kuunnella 10m myös iltaisin.


Olin muutamaan otteeseen pitkin lauantai päivää 10m kuulostelemassa bandi vaikutti ihan hiljaiselta vain 28800 OH5TEN majakka tuli tuolta kaupungin keskusta hyvin. Ja toinen kaupungin majakka 28228.5 OH5SHF.  A-indekdsin nousu 30 tappaa kelit tehokkaasti, ei edes 12m kuulu Caribian  PJ asemia, muutama Etelä-Amerikan asema kuuluu.


15m jenkkien isot kontesti asemat, ei mitenkään häikäise tulollaan ARRL CW-osassa paikalliseen auringonlaskuun keskitin kuunteluni. 20m kyllä hyvin jenkkilään auki, tuli myös muita kuin isoja kontesti asemia. Kun  A-30 vähän laskee, on PJ asemilla 10m kysyntää jos vain on tarjontaa. nyt siellä ARRL CW kisan ansiosta monesta aktiviteettia, mutta workinta keskittyy vain NA suuntaan.


ARRL kisassa oli kutsu SM5EPO, onkohan paikallisen urheilun tukiyhdistyksen kerhoasema, jossa testataan hormonien vaikutusta kisasuoritukseen.


Auringon tuoreet tapahtumat
http://www.solarcycle24.com/index.htm


Sunnuntaina aamuna oli taas A-indeksi tippunut 11, eilisen 30 sijaan. Katsotaan mitä se bandilla merkitsee.


Kävin ulkona taas paikkaamassa 10m monon koksia, olin sen taas mastoa kääntäessä kääntänyt poikki. Kovin on näin pakkasilla koksi jäykkää, vaikka kunnon lenkki on maston käännön varaa, niin se jäykkyys tekee siitä aika helposti poikki vedettävän koksin jatkon kohdalta. Ei ole näillä flukseilla tarvinnut koko bandia edes kuunnella Näille keleille saisi olla kaasu kolvi, kaiken varalta - ei vaan ole.


Linkki

Hajuton 2-etyyliheksanoli voi olla homettakin yleisempi sisäilmamyrkky
http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2011/02/17/pilaako-tama-myrkkypommi-kotisi/20112277/139
  
Kotisivut

Ei kommentteja: