Oma blogiluettelo

maanantai 14. helmikuuta 2011

SFI indeksi on nyt 107 se on tässä jaksossa historiaa



Date        Hour   SFI   A   K Exp.K   R SA    GMF   Aurora   Logger
14-Feb-2011   04   107   7   2     0  84 eru   qui       no <DK0WCY>

SFI  indeksi on tällä auringonpilkku jaksolla puhkaissut 100 rajan, ollen 04.00 utc aamulla 107. Siinä mielessä historiaa, tätä nousua on odotettu jo pitkään, ennustusten mukaan meidän olisi jo pitänyt olla jo aikaisemmin tässä jyrkässä nousussa.

Täällä kaakossa meillä oli vetoa, milloin 100 menee rikki ja eka päivä oli kevätpäivän tasaus, toinen huhtikuussa ja kolmas toukokuussa. Talkilla taisin sanoa, Villelle  OH5RF, että ensi viikolla. Kaikki meni pieleen, ei minusta ole ennustajaksi, etenkään tulevaisuuden.Nyt joudumme naattimaan kukin tahollaan itse ostamat juomat, valitsemassamme seurassa.

Se että tuo 100 olisi joku ihmeellinen rajapyykki ja kaikki hf bandit siitä revähtäisi auki ei todella ole kysymys. On vain selvät merkit SFI indeksin nopeasta noususta, vaikka ennusteet ovat ennusteita. Nyt tulevan pilkkumaksimin ennustetaan jäävän vaisuksi, on nopeat avaukset jopa 10m bandilla mahdollisia, muihinkin suuntiin kuin etelään. Yleensä pilkkujen nousu tapahtuu nopeasti, joten ne antennit on syytä sieltä lumihangesta kaivaa esille. Ja kuunnella aktiivisesti, eri bandien majakoita, jos muuta liikennettä ei kuulu. Ja omaa cq haluaa säästää vielä parempii aikoihin.


Jalat maahan, vaikka nousua on odotettavissa, kyllä niitä A-indeksien nousuja tulee ja tehokkaasti tappaa hf-kelit ja muutenkin pilkut heiluvat ylös ja alas, inhan nomaalisti.

Tyypillinen tilanne nopeassa nousussa, on keliä on mutta emme osaa hyödyntää avausta. Tietysti dx-clusterin vihje aktivoi asemia selvästi ilmestymään bandille, joten vihjeitä dx-clusteriin. Kokemuksesta voin sanoa, että 12m bandilta yksi kuultu japanilainen asema täällä ja se dx-vihjeeseen, hetken päästä on useita japanilaisia kutsumassa EU suuntaan.

Tuon ketjun majakat ovat 14100, 18110, 21150, 24930 ja 28200

Linkit

Kotien lämmitys ja ilmastointi on nykyään niin täynnä tekniikkaa, etteivät ihmiset osaa käyttää sitä. Vaarassa ovat sekä talot että terveydet.

Pertin OH5TQ päiväkirja
Kotisivut


Ei kommentteja: