Oma blogiluettelo

sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Revilla Gigego tulee

                                             OH3LCH kortti 28 Mhz ssb, maaliskuu 1991

Perjantain ja lauantain välisenä yö oli hyvää keliä 80 ja 40 m bandilla japanilaisia asemia tullut pilvin pimein pikku tehoilla ja ihan windomilla. Saattoi olla myös 160m kisassa hyvää keliä. Totuuden nimessä en tunne mitään kiinnostusta 160m ssb, cw-osiokin on sillä rajalla, pitäisi olla tehokas kuunteluantenni

Lauantaina aamulla hyvät kelit jatkui 12m ssb:llä H44MS tuli mittaria nostaen  jopa S9 ja saksalaisten ja EU jono kuului olevan loputon. Kuin DF0HQ aseman workkimisessa., eräässä kilpailussa Jota myöhemmin kovasti kritisoitiin, asemista jotka eivät tienneetkään että olivat työskennelleen kyseisen aseman.

Seinäjoen aktiivinen kerho joka myös kilpailee kutsulla OH6M

Minulle ehdotettiin että  päiväkirjassani olisi osio perusluokkalaisille ja  kukkakeppillä workkijoille, toivomus on varmasti ihan aiheellinen, koska siinä vaiheessa on usein käytännön kokemus vähäisin.

Oman aseman suorituskyvyn ymmärtäminen, esimerkiksi  millä voimakkuudella pitää vasta-asema tulla, että minulla on mahdollisuuksia saada yhteys. Ja miten silloin pitää menetellä pileupissa, ja osata lukea asemasta annetut dx-spotit ja mistä ne on annettu yksi perusasia. Jos jenkkilästä tai japanista annetaan S9+20 db rapoirtteja, on melkein turhaa täältä 100w ja kepillä kutsua, jos vasta-asema ei pinta-aallon päässä. DX-clusterin seuraaminen ja sen historia tietojen hyväksi käyttö, antaa hyvin vihjeitä tietyn aseman ajoista ja taajuuksista. Paras hetki on iskeä, ennen sitä ensimmäistä vihjettä.



CCF mailing listalta kopsattu

Revillagigedo 4A4A tulossa ensi viikon loppupuolella ääneen. Tässä
suuntaa-antavat ennusteet:

XF4 - OH (Vaasa):
 http://www.voacap.com/predictions/4d6a05415578c/
(lyhyentien ennuste)
XF4 - OH (Vaasa):
 http://www.voacap.com/predictions/4d6a061172630/
(pitkäntien ennuste)

Executive Summary: aamukaffeen lomassa workitaan alabandeilla ja töiden
jälkeen heti klo 16 SA workitaan yläbandeilla (18 ja 21 MHz) -
Short-path. Tätä ylempiä bandeja (24 ja mahd. 28 MHz) pitääkin sitten
workkia pitkäntien kautta brunssin aikoihin...

73 Jari OH6BG
_______________________________________________
CCF mailing list
CCF@contesting.com





I have attempted to record the DX history of 1998. I have recorded 104 DX sound clips of Rare DX and DXpeditions. This page will be archived at the "K8CX Ham Gallery".

ARRL Deleted DXCC Entities


Linkit

Katso oletko väärässä työssä


Kuule sie yli- päällikkö, miss´ sie tarvihet...




Kotisivut







Ei kommentteja: