Oma blogiluettelo

tiistai 1. helmikuuta 2011

Reilu A-indeksin nousu tapaa VP8ORK LP kelin tänne


Kahden erilaisen päivän keli-infoja mukaan, VP8ORK tulossa 20 cw:llä selvää eroa. Maanantaina oli heti aamulla tänne paremmat kelit pitkäätietä kelit kuin suoraan, A indeksi oli 7. Tiistaina taas tätä LP keliä en havainnut, A-indeksi oli noussut 13. Pitkäntien keli sivuaa pohjoista aurora- aluetta, olisko siinä syy? Kyllä se SP suunnasta keli nousee, kun malttaa vain odottaa, kello on 09.20 utc sieltä se jo kuuluu kohtalaisesti.

Sähkökatkoista ollaan nyt selvästi päästy, täällä yksityistien reunassa kulkee tuo 20 kV linja ja siinä vieressä aivan metsän oksissa kiinni vanha kuparinen ilmajohtoaikanna puhelimelle viritelty. En tiedä onko sillä vielä käyttöä, itse taisin olla viimeinen sen linjan käyttäjä nettiyhteydessä. Hyvin se killu toimii, lumen painosta kaartuvien puiden latvojen lepuuttamisessa, neljä killua jo aikatuhtia koivua pitää pystyssä ja estää sähkölinjalle kaatumisen.

Helikopteria on vieraillut lähes päivittäin täällä ilmatilassa, lauantaina oli sähköyhtiön  heko tuota 20 kV linja katsomassa ja maanantaina Utin pienempi sotilaskopteri kiertelemässä, oikein maston ympäri matalalla katsoi että harukset oikealla kireydellä, eikä lumikuormaa elementeissä, hyvä näin.

Noin yhdeksän tuntia on meillä ollut sähköt poissa, koko tämän lumiongelman aikana, ei yhteen putkeen, pisin pätkä noin 3 tuntia, viime perjantaina illansuussa. Ei olla yhden lämmitysmuodon varassa, puitakin palaa ainakin kerran päivässä, lämmityskautena nyt jo kolmantena vuotena. Ja tyytyväisiä ollaan.


Pertin OH5TQ päiväkirja
Kotisivut


Ei kommentteja: