Oma blogiluettelo

torstai 3. helmikuuta 2011

Silloin vielä oli pilkkuja - 1991



Torstaina  puolenpäivän maissa tuli VP8ORK 14024 hyvin LP kautta, sinne japanilaisten sekaan vaan. LP keliä selvästi oli, eräs LU- asema joka koolasi pitkään siinä pileuppi taajuudella kun antennia SP suuntaan käänsin myös selvästi tippui. Sitä minne ORK pyykinkuivausteline sojottaa, ei siellä mitään pyykinkuivaus telineitä ollutkaan, vaan selviä keppia. Tosin en tiedä onko niitä siellä ryhmissä, eli onko mahdollista niitä vaiheistaa.

Heti puolenpäivän jälkeen käytiin dx-clusterilla ja 14195 mielenkiintoinen episodi.
Tuli tämä vihje:
14195.0  VP8ORK       3-Feb-2011 1014Z  ssb in 30 minutes           <VP8ORK>
Taajuudella oli italialainen asema joka siinä workki ja huutajia riitti. Hän kyllä välillä mainitsi oman kutsunsakin,VP8ORK vihje toimi äärettömän hyvin.


Kyllä on dx harrastajia jotka ei ymmärrä bandilla olevasta signaalista, ettei tuo asema ei voi olla  VP8ORK, tulee kuin tykki ja suoraan etelästä. No on se gp:llä  huono suuntia, mutta jos vähääkään VP8ORK on kuunnellut, se ei koskaan ole tullut kuin italialaiset tuosta, yhden hypyn päästä 20m. Kyllä pitää kellot soida, ei voi tulla noin kovaa. Karu todellisuus paljastuu kun huommenissa käyvät heidän lokisivuillaan, tai viimeistään kun qsl tulee takaisin ”not in log” merkinnällä, mutta lisukkeet jääneet sille tielle. Onhan se yksi tapa sponssata kallista retkeä.

Jos käsitin dx-vihjeistä oikein myös RTTYllä oli samalla bandilla samaa vedätystä, italialaisen aseman toimesta, hetkeä myöhemmin.


17m ssb VP8ORK oli tänään syvän qsb vaivaamana, paikallisen auringonlaskun aikana taas nousi luettavaksi. linukkalla ja 80m dipolilla se tuli. Kyllä ssb yhteydet on 100w ja suunta-antennilla täältä tiukalla,  me täällä pohjolassa he siellä yhtä etelässä.

Linkki
Teleasentajille ajoneuvoja - tv-katsojille Hornetteja


Pertin OH5TQ päiväkirja
Kotisivut

Ei kommentteja: