Oma blogiluettelo

maanantai 23. elokuuta 2010

ZS8M on taas aktiivinen



ZS8M oli taas sunnuntai aamulla 7142 ja myöhemmin iltapäivällä 18140, ei mitään havaintoa täällä. Pitää kirjoittaa saarelle, jos noihin aikoihin on äänessä, yrittäisi myös joskus, muitakin bandeja esimerkiksi 15, 12 ja 10 m ovat avoinna iltapäivisin tänne hyvin.

Etenkin kun hän aloittaessaan workkimisen, antaa itsestään dx-vihjeen. Vaikuttaa että päivittäiset workkimis ajat ovat suhteellisen kiinteät, johtuen ehkä sillä noudatettavasta päiväjärjestyksestä. Joten muutos päivän pituudessa täällä tulee suosimaan kiinteää 40 m aikataulua, keli väkisin kääntyy myös tänne. Itse ajoin hänet kesäkuun lopussa 40 m ssb 18.38 utc, nykyisin ei workkimis aikataulu sisällä tuota ajankohtaa.

Talkit ei näytä menevän perille, eikä vihje näytä dx-summitista annetulta. Sinne dx-summittiin ei talkit kulje, muita hienouksia kyllä löytyy, minulle ainakin yli oman tarpeen. Näiden telnet dx-clustereiden suurin etu on talkkien mahdollisuus. Jos ei muuten niin menee lähinnä talkattavaa asemaa olevaa clusteriin sieltä se menee perille. Aseman perustiedot löytyy yleensä sh/st kutsu, käskyllä.

Jos dx-summitissa olisi talk ja tai chat ominaisuus olisi se verraton väline, kaikki samassa, ei tarvitsisi roikkua useita linkkejä auki. Näillä ominaisuuksilla varustettu muutama muu vara dx-clusteri, voisi ylläpitäjät keskittyä niiden ylläpitoon ja kehittämiseen ja ne muutamat sadat dx-clusterit sulkea. Rohkea ehdotus ja tuskin koskaan toteutuva, kun osalla meitä on harrastuksena dx-clustereiden ylläpito ja kehittäminen - kiitos heille.

Linkki

Naapuri kiusasi uutta asukasta – hovioikeus perui asuntokaupat Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2010/08/22/hairikkonaapuri-voi-pilata-asuntokaupan/201011542/139

Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: