Oma blogiluettelo

perjantai 27. elokuuta 2010

Niitä pilkkuja ilmestyi

Olin jo torstaina illalla sammuttamassa netti yhteyttä, kun huomasin ruudulta että olen saanut hälytyksiä VE7DP/7 taajuudella 14038 tuli hyvin. Oli pilkkujen ilmestymisen ansiosta hyvin luettavissa, ja siitä se NA-118 tuli uutena.

*****
YK1BAon tulossa Syyriasta ääneen, syyskuun alussa. Suorasanaiset ja yksityiskohtaiset , kirjekuorien itse liimautumiseen saakka, ohjeet löytyy täältä. Miten ne vain menee perille.
QRZ.COM Callsign YK1BA
http://www.qrz.com/db/yk1ba

******
Lintujen pesintä epäonnistui Kymenlaakso yle.fi
http://yle.fi/alueet/kymenlaakso/2010/08/lintujen_pesinta_epaonnistui_1925235.html


Vasta tämä uutinen herätti minut, täälläkin näihin aikoihin nuoret haarapääskyt iltaisin kansoittaneet ylempien antennien elementit, nyt ei niin ole tapahtunut. Niiden pesät olleet tuossa naapureiden ulko- ja muissa sopivissa rakennuksissa.

Harmaasiepolla oli tuloksena kaksi lentoon lähtijää, ei runsaasti mutta kuitenkin. Talitinttien vastaavista määristä on osaa sanoa, kun en pesiin kurkkinut. Kuikalla näkyy pesintä menneen normaalin kahden poikasen tyyliin. Kana- ja hiirihaukan kesän poikasten liitelyä elokuun pilvettömällä taivaalla ja kimeitä huutoja olen myös kaivannut, tosin lämpimät ja kokonaan aurinkoiset päivät vähissä, ainakin loppukuusta. Tai talvi verottanut niiden pesivää kantaa.

Linkit

Reikäjuustoon ei mahdu maalämpökaivoja - Tekniikka&Talous
http://www.tekniikkatalous.fi/kommentit/uutiskommentti/article492217.ece?s=u&wtm=tt-26082010

Aamulehti.fi Uutiset HBL: Enestam syyttää virkamiestä harhauttamisesta
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/hbl-enestam-syyttaa-virkamiesta-harhauttamisesta/188405

Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: