Oma blogiluettelo

perjantai 20. elokuuta 2010

Aurinko ja keli nousi samaan aikaan

Ja vielä kerran K9YNF/KL7 iota NA-197, aamulla olin taas tikkuna paikallisen auringon nousun kelipiikkiä kyttäämässä 14260 , joka dx-clusterin mukaan ”sh/sun oh5tq” oli 02.35 utc ja sieltä se pihisi luettavasti 02.25 utc

Muutaman yhteyden asema tähän kelialueelle piti, ainakin UA1AG Konstantin Pietarista ja UA1OIZ Vladimir Arkangelista. Muita kutsuvia asemia en tästä lähialueelta tänään kuullut, etelästä UU2JQ valitteli että edelleen odottaa asemaa siellä kuultavaksi.
Ei aamun keli-indeksit mitään erikoista luvanneet, muista aamuista poikkeavaa. Mutta jostain syystä se vain tänne pihisi, muista aamuista poiketen. Alkuperäisen ilmoituksen mukaan asema pitäisi lopettaa jo tänään.

Nyt oli kiusana S 6 bandin pohja, jota en saanut millään pois ja MFJ-1026 on vakavasti alkanut kiinnostaa ja google on saanut hakuja, ehkä paras ja luultavasti realistisin käyttökokemus vastaan tulleita tähän mennessä on ollut G4ILO sivut. Muutama kysymys on sieltäkin jäänyt kaivelemaan. Miten laite kestää linukka tehoa 1kW, tai miten ne mahdolliset samanaikaisesti eri suunnista tulevat paikalliset häiriöt voisi saada pois tällä tai jollain muulla laiteella, esimerkiksi verrattuna kilpailevaan ANC4, jossa selvästi mainitaan tehoraja, joka ei linukka tehoa kestä.
http://www.g4ilo.com/mfj1026.html
******
Eesti WRTC tiimi ES5TV ja ES5RR sijoittuivat hopealle WRTC 2010 tapahtumassa Moskovassa. Hienoa sijoitus, molemmat operaattorit tunnetaan suomessakin hyvin ja hyviä sijoituksia löytyy heiltä muissakin kisoissa. Ja nyt tekivät historiaa tällä sijoituksella, ehkä suurin yllätys oli ettei jenkki porukka voittanut, olisiko kuitenkin niin että paikallisella keli tuntemuksella oli merkitystä. Koska venäläinen tiimi voitti ja paras jenkki porukka oli vasta kolmas.

ERAÜ :: MTÜ EESTI RAADIOAMATÖÖRIDE ÜHING
http://www.erau.ee/index.php?newlang=est

*******

Italian liiton heinäkuun 2010 dx-kuulumiset pdf formaatissa
www.425dxn.org/monthly


Linkit

Viimeiset mohikaanit 15/05 - Markkinointi & Mainonta
http://www.marmai.fi/konttinen/article489047.ece?s=u&wtm=marmai-19082010
Lue tähän sarjaan kuuluvat muutkin osat Taviksen talouskoulua

Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com

Ei kommentteja: