Oma blogiluettelo

maanantai 16. elokuuta 2010

Oli pilkkuja tai ei aurinko nousee ja laskee



19 päivä elokuuta pitäisi tulla ZS8M uudella antennilla ääneen, tai ainakin uusi antenni on saarella. En suuria signaali muutoksia odota, koska keppi on keppi riippumatta valmistajasta. Ellei kepin sijoituspaikka ole olennaisesti parempia antennin toiminnalle.

Myös FK8IM / Chesterfield pitäisi tulla ääneen samoihin aikoihin, hän workkii vapaa-ajalla 100 w ja dipolilla. Ei taida pahemmin meitä täällä EUssa häiritsevän.

Kyllä bandin kuuntelut jääneet vähiin, ei edes viikonvaihteen WAE –osaa tullut kuunneltua kuin tuolla etelän suunnalla, johon masto jökötti. Kuitenkin vaikutti että iltasella täälläkin olisi kuulunut jopa 15 m cw isoja jenkkilän asemia, ei olenkaan pahamerkki. A-indeksi alhaalla ja pilkkuja auringossa, ennusteet kyllä ovat tulevan pilkkumaksimin osalta varsin, kovin alas jää maksimi jos noihin lukuihin jäävät.

Ja näyttää että tieteilijät ovat ymmällään mistä tämä nykyisen pilkkujakson hidas alku johtuu, joten siihen johtavia mekanismeja ei vielä tarpeeksi vielä tunneta.
http://www.solarcycle24.com/daily.htm
http://sohowww.nascom.nasa.gov/hotshots/

*******

Räyskälä 2010 - Remote HF-Radion käyttökokemuksia by Tapani OH5BM, Ville OH5RF, Kari OH5LF ja Jukka OH2MA.
Älä hätäile latautuminen kestää 7MB
http://www.ohdxf.fi/14

*****
Viime viikkoina on masto jököttänyt suunnilleen etelään, sieltä ne ukkoset ja vähäisetkin tuulenpuuskan ovat tänne tulleet ja noilla hf-antennien puomin pituuksilla, se on suositeltu suunta.
http://www.ukko.ws/


******

Omenat ei meinaa pysyä puussa, etenkin Valkeakuulas niitä ahkerasti tiputtelee, oksat ovat omenia täynnä ja tukemista kaipaavia. Pihlajanmarjat on jo saaneet vähän väriä, syksyn merkkiä vaikka lämpömittarissa päivällä vielä hyvät lukemat.

Rantakäärmeen pieniä jälkeläisiä on viimepäivinä havainnoitu useita, toiset matkalla alas rantaa, toiset matkalla ylös kuivaan männikköön.

Linkki

Koulu ja vanhemmat samalla asialla - ESS Pääkirjoitukset - ESS.fi
http://www.ess.fi/?article=292202

”Mikäli lapsi on kotona nauttinut viiden tähden hotellin palveluista ja saanut aina tahtonsa läpi, yhteentörmäys koulussa on väistämätön. Jos luokka koostuu pienistä itsevaltiaista, vie ryhmätyöskentelyn ja sääntöjen opettelu pitkän aikaa.”


Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: