Oma blogiluettelo

torstai 26. elokuuta 2010

Vielä pari vuotta niin ollaan maksimissa



VE7KD/7 iota NA-118 tuli vihjeen mukaan ääneen aamulla 10115.5, joku majakka tai hyötysignaali siinä itseään katkoo S9 mittarissa, jotain digilähetettä (rupinaa) sieltä myös tuli ei mitään havaintoa edes kutsuvista asemista. Myöhemmin huomasin että WCY Kiilissä olikin juntturassa ja oli muutaman päivän antanut A-8 ja muualla tarjotaan jo A-22, en yhtään ihmettle vaikka ei aamulla kuulunut.

*****

Ei vieläkään pilkkuja, nyt olen mennyt sekaisin pilkuttomissa päivissä, useita jo ainakin ollut. Kyllä tuolta pacifikista on pihinät vähissä jos 100 w ja kepillä tänne yritetään vaikka olisi 20 m bandin kelipiikki, muista bandeista puhumattakaan.

Tämän ennustuksen mukaan Solar Cycle 24 huipentuu heinä-elokuussa 2013, ennakoitu auringonpilkkujen jakso on heikoin, viimeisten 100 vuoden aikana.
NASA/Marshall Solar Physics
http://solarscience.msfc.nasa.gov/predict.shtml

*****

ZS8M oli eilen äänessä illan suussa nyt 14245, luin ajoittain asemaa. Kuitenkin over- over ripiitteri oli ahkerassa käytössä. Ei siinä pitkään viitsinyt edes kuunnella, taajuudelta huudettiin silloinkin kun Pierre yritti antaa vasta-asemalle raporttia., ei siinä yhteyksien määrä päässyt nousemaan suureksi.

Mikä sen estää ettei saarella saada sitä toista vfo käyttöön, onko käyttöohjeet hukkuneet?
Eikäö kukaan uskalla niitä up-työskentelyn etuja hänelle kertoa, kun itse pääsi läpi huutokuorosta ja seuraavat jo huutaa päälle.
En tunne Pierren harrastushistoriaa, mutta vaikuttaa ettei kysymyksessä ole missään tapauksessa kokenut hf - contesti operaattori. Yhteys käyttäytyminen ja rigin käyttö on sen mukaista.

Hyvä kun on edes on äänessä, saarella ollut edellinen hami ei esitä tehnyt , eikö osannut käyttää laitteita vai oliko muuten niin suuri qsokammo. Tietysti jos tuonne saarelle menee operointia ekaksi harjoittelee, olisi syytä olla taajuudella myös osaava listameklari ja siitä vähitellen totutella normaaliin operointiin ja uppi ottamaan, on se dxcc-maa niin kysytty. Muuten homma kaatuu ihan päälle ja tulee se qsokammo tai pitäisi kait sanoa, EiVainOsaa ilmiö.

Linkki

Helsinki harkitsee maalämpökaivojen osittaista kieltämistä - HS.fi - Kaupunki
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Helsinki+harkitsee+maal%C3%A4mp%C3%B6kaivojen+osittaista+kielt%C3%A4mist%C3%A4/1135259590231


Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: